Uutiset

Erämaksulla joustoa ostamiseen

10 kk korotonta maksuaikaa yli 1000€:n ostoksille Svea Storepay -erämaksulla.

Masco Oy ja Svea Ekonomi tarjoavat uuden joustavan maksutavan, jonka avulla voit maksaa Mascon myymälässä tehdyt ostokset useammassa erässä.

Kun ostat erämaksulla, et maksa mitään myymälässä, vaan saat maksusuunnitelman mukaiset laskut, joista ensimmäinen saapuu ostokuukautta seuraavana kuukautena.

Kyseessä on kertaluotto, johon ei sisälly luottokorttia eikä jatkuvaa luottotiliä. Sinun ei siis tarvitse huolehtia luoton lopetuksesta Svealle sen maksamisen jälkeen.

Erämaksupalvelu: Svea Ekonomi AB, Y-tunnus 1774535-9, Kotipaikka Helsinki

ERÄMAKSU ON KÄTEVÄ SÄHKÖPYÖRÄN HANKINTAAN.

Sähköpyörä on arvokas hankinta ja investointi sinuun itseesi. Erämaksulla saat korotonta maksuaikaa jopa 10 kuukautta ja voit maksaa sähköpyörän sinulle sopivissa erissä.

Olipa hankintasi iso tai pieni hoituu maksaminen luottopalvelulla joustavasti.

Näin saat erämaksun helposti käyttöösi

 1. Siirry luottohakemukseen linkistä mobiilissa tai selaimella.
 2. Tee luottohakemus ja valitse sinulle sopiva maksusuunnitelma. Saat päätöksen heti. Allekirjoita luottosopimus sähköisesti puhelimellasi.
 3. Valmista tuli, nyt ostoksille. Lasku postitetaan kotiisi ja se erääntyy ostohetkeä seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä.

Voit hakea luottopäätöksen helposti jo ennakkoon – näin luotto on valmiina, kun saavut ostoksille. Voit myös halutessasi ensin tulla myymälään ja hakea luottoa käynnin jälkeen omalta kotisohvaltasi.

hae-luotto-helposti-puhelimella

Erämaksulaskuri ja luottopäätös

Voit kokeilla erilaisia maksuvaihtoehtoja hyödyntämällä erämaksulaskuria. Samalla saat halutessasi luottopäätöksen rahoitusta varten.

Voit tarkastella kuukausieriä ja hakea luottopäätöksen tästä

Erämaksun ja Storepay -luoton yleiset ehdot

Jos hakemuksesi on jäänyt kesken, voit kirjautua Self-luottopalveluun uudelleen tästä

Esimerkkilaskelma todellisesta vuosikorosta:

Erämaksu: Jos luoton määrä on esimerkiksi 2 000 euroa ja laina-aika 10 kk, käsittelykulu 0,01 % pääomasta päivässä, kuitenkin vähintään 5 € ja enintään 150 € vuodessa, ja luottokorko 0 %, on kuukausierä 206 €. Esimerkkiluoton kokonaismäärä on 2 060 €, josta luottokustannukset ovat 60 € ja koron osuus 0 €. Erämaksun mahdollinen perustamiskulu laskutetaan ensimmäisen erän yhteydessä. Todellinen vuosikorko 6,69 %.

Ostoluotto: Jos luoton määrä on esimerkiksi 2000 euroa ja laina-aika 12 kk, perustamiskulu 5,00 € ja luottokorko 19,95 %, on kuukausierä 185,64 €. Esimerkkiluoton kokonaismäärä on 2 227,65 €, josta luottokustannukset ovat 227,65 € ja koron osuus 222,65 €. Ostoluoton perustamiskulu veloitetaan ensimmäisen erän yhteydessä. Todellinen vuosikorko 22,40 %.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4 / 5. Äänimäärä: 3

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Sähköpyörä – mikä se on ja miten se toimii?

Blogisarja >> Kaikki sähköpyöräilystä >> osa 1

Olet saattanut harkinnut sähköpyörän hankintaa, mutta mielessä pyörii erilaisia kysymyksiä. Tässä artikkelissa otetaan selvää sähköpyöräilyn perusasioista.

Lue koko juttu tai etsi tietoa alla olevien otsikoiden avulla.

Lukuaika 10 min.

Mikä on sähköpyörä?
Miten sähköpyörä toimii?
Millaisia moottoreita sähköpyörissä on?
Näin käytät sähköpyörän avustinta
Ilman akkua ei pitkälle pötkitä
Näin lisäät akun elinikää
Sähköpyörän kunnossapito ja huolto
Sähköpyörän pikatarkistus
Pidä sähköpyörä puhtaana ja kuivana
Sähköpyörän vakuuttaminen

Mikä sähköpyörä on ja mikä se ei ole?

Sähköavusteinen polkupyörä, sähköpolkupyörä, sähköpyörä -nimityksiä on monia, mutta kaikilla tarkoitetaan samaa asiaa. Sähköavusteinen polkupyörä kuuluu ajoneuvolain mukaan ryhmään, jota kutsutaan sähköavusteiset ja moottorilla varustetut polkupyörät.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Vaihtoehtoja on kolme:

Sähköavusteinen polkupyörä

Nimi kertoo olennaisen – kyse on polkupyörästä, jonka menoa avustaa sähkömoottori, joka avustaa vain poljettaessa, ei vipua  tai kaasua kaasua kääntämällä.

Sähköpyörällä pääset nopeasti ja helposti paikasta toiseen ja voit tuntea itsesi samalla voimakkaaksi. Kun rehkiä ja treenata, valitset pienen aputason. Sähköpyörä antaa vapautta valita.

Luomupyörään verrattuna sähkärissä on tekniikkaa, kuten moottori ja akku sekä vahvempi rakenne. Tämän takia se painaa enemmän, joka taas vaikuttaa ajamiseen ja pyörän hallittavuuteen.

Kunnossa pitäminen ja huoltaminen on hyvin samankaltaista molemmissa.

Asiasta kerrotaan lisää tämän kirjoituksen osiossa: Sähköpyörän kunnossapito ja huolto.

SÄHKÖPYÖRÄ-INFO

 • avustus toimii vain poljettaessa
 • avustus kytkeydyttävä pois päältä 25 km/h nopeudessa
 • suurin sallittu teho 250W
 • ei tarvitse rekisteröidä
 • ei tarvita ajokorttia tai liikennevakuutusta
 • ei ole ikärajaa

Moottorilla varustettu polkupyörä

Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-a) suurin teho saa olla enintään 1000W, moottori voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h.
Ajaminen on samankaltaista kuin mopolla tai sähköskootterilla.

 • Avustus voi toimia ilman polkemista, “vivusta kääntämällä”
 • Avustus kytkeydyttävä pois päältä 25 km/h nopeudessa
 • Suurin sallittu teho 1000W
 • ei tarvitse rekisteröidä
 • ei tarvita ajokorttia
 • ei ole ikärajaa
 • liikennevakuutus tarvitaan

Sähkömopo

Yli 25 km/h moottorin avustuksella kulkevat sähköavusteiset tai moottorilla varustetun polkupyörät eivät ole tieliikennekelpoisia polkupyöriä. Ne on rekisteröitävä mopoiksi, jos se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä edellyttää sitä, että laite on tyyppihyväksytty mopoksi.

 • Avustus voi toimia ilman polkemista.
 • Avustus kytkeydyttävä pois päältä 25 km/h nopeudessa
 • Suurin sallittu teho 1000W
 • ajokortti ja liikennevakuutus tarvitaan
 • ikäraja 15 v.

Pakolliset varusteet

Lain mukaan sähköavusteisella ja moottorilla varustetulla polkupyörällä saa ajaa pyörätiellä, pakollisina varusteina on oltava
soittokello, etu- ja takavalo sekä heijastimet edessä, takana ja sivuilla.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Kypärää ei ole pakko käyttää, mutta se on erittäin suositeltavaa.

SÄHKÖPYÖRÄN TEKNIIKKA

Sähkömoottori – tehoa hiljaisella äänellä

Nykyaikaiset keskimoottorit ovat samaan aikaan hienovaraisia ja voimakkaita. Ne antavat miltei luonnollisen polkutuntuman ja avustavat lähes huomaamatta. Tehoa löytyy kuitenkin riittävästi, jotta pyörä vie sinut kevyesti vastatuuleen tai vääntää ylös jyrkän mäen.

Kiinnitä huomiota moottorin vääntömomenttiin!

Se kertoo sen, kuinka hyvin sähkömoottori jaksaa kiihdyttää pyörän liikkeelle tai vääntää ylämäessä. Kevyeen pyöräilyyn tarkoitetussa kaupunkipyörässä saattaa vääntöä olla 20 Nm, kun tehokkaimmissa nykymoottoreissa, kuten Brose Drive S, sitä on jopa 90 Nm.

Moottorityypit – keski- ja napamoottorit

Käyttötarkoituksesta ja mallista riippuen sähköpyörän moottori sijaitsee pyörän keskiössä, taka- tai etunavassa.

Mitä merkitystä tällä on ja miten se vaikuttaa sähköpyörän valintaan?

Ensinnäkin moottorin sijainti vaikuttaa pyörän painopisteeseen ja siten sen hallittavuuteen. Toisekseen keskimoottorit eroavat napamoottoreista tekniikan, tehon ja hinnan suhteen.

Keskimoottorilla varustetut sähköpyörät ovat suorituskykyisiä ja niissä on usein edistyksellistä tekniikkaa, kuten momentintunnistin ja kaksoisvapaaratas. Ne soveltuvat kaikenlaiseen sähköpyöräilyyn; kaupunkiin ja maastoon, työmatkoille ja retkeilyyn.

Momentintunnistimen avulla moottorin ohjausyksikkö tietää kuinka paljon voimaa pyöräilijä antaa polkimien kautta. Yhdessä pyörän pinnaan asennetun nopeusmittarin kanssa avustin osaa antaa oikean määrän tehoa irti moottorista, mikä tekee ajamisesta ennustettavampaa ja luonnollisemman tuntuista.

Keskimoottori sijaitsee pyörän keskiössä, ei etu- tai takarenkaassa, ja siksi paino jakautuu tasaisesti molempien renkaiden päälle. Se tekee pyörästä helpommin hallittavan, joka on erityisen tärkeää maastopyörässä.

Kaksoisvapaaratas on modernia teknologiaa, jonka ansiosta moottori ei enää “jarruta” tai “hankaa vastaan”, kun pyörää poljetaan moottori sammutettuna. Polkeminen on näin kevyempää ja luonnollisen tuntuista, jos esimerkiksi akku pääsee loppumaan.

Miinusta keskimoottorit saa siitä, että ne kuluttavat napamoottoria enemmän ketjua, vaihtajia ja rattaita ja ovat hieman kalliimpia.

Napamoottori sijaitsee etu- tai takapyörän navassa, jonka ansiosta rungon muotoilu on perinteisen kaunis.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Moottori ei ole suoraan yhteydessä voimansiirtoon ja moottorin voima siirtyy renkaan kautta pyörään. Siksi ne kuluttavat keskimoottoria vähemmän ketjua, vaihtajia ja rattaita.

Napamoottorissa avustuksen määrää säätelee liiketunnistin, joka tunnistaa kampien liikkeen muttei  polkijan antamaa voimaa. Siksi pyörä saattaa tuntua aluksi hieman arvaamattomalta, mutta asia korjaantuu pienellä harjoittelulla.

Napamoottoriset sähköpyörät sopivat lähes kaikenlaiseen pyöräilyyn, pois lukien maastopyöräily haastavissa olosuhteissa. Niiden etuihin lasketaan keskimoottoreita hieman edullisempi hinta ja voimansiirron osien pienempi kuluvuus.

Näin käytät sähköpyörän avustinta

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Sähköavustinta ohjataan sen ohjausyksiköllä, ohjaimella, johon kuuluu näyttö ja painikkeet. Ne sijaitsevat ohjaustangossa joko erillään toisistaan tai integroituna yhteen. Moottorin avustustehoa vaihdetaan Plus ja miinus -painikkeilla, samaan tapaan kuin vaihteita.

Ohjausyksikön näyttö voi olla kompakti LED, joka on pieni ja kuluttaa vähän virtaa, mutta kertoo vain tärkeimmät tiedot. LCD-näyttö on suurempi, toistaa enemmän värejä ja tarjoaa esimerkiksi navigaattorin.

Ilman akkua ei pitkälle pötkitä

Akku vaikuttaa merkittävästi sähköpyörän käytettävyyteen, ajomatkan pituuteen ja pyörän ulkonäköön. Nykyaikaisessa sähköpyörässä käytetään Litiumioniakkuja, jotka ovat kestäviä ja säilyttävät jännitteen korkeana varauskapasiteetin loppuun saakka.

Kiinnitä huomiota erityisesti akun tehoon eli varauskapasiteettiin(Wh). Akkukapasiteetit vaihtelevat malleista ja valmistajista riippuen, mutta yli 500:n Wh:n akkua voidaan pitää yleiskäyttöön riittävän tehokkaana. Jos ajat pääasiassa lyhyitä kaupunkisiirtymiä vähempikin riittää, jos taas harrastat pyörävaellusta, panostat suuritehoiseen akkuun.

Sähköpyörän käyttösäde tai kantama on tyypillisesti 40-100 km:n välillä. Valmistajien lupaama käyttösäde on mitattu optimioloissa ja käytännössä kantama on lyhyempi.

Akun kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä on lukuisia; avustustaso, ajotapa ja -maasto, vallitseva lämpötila ja kyllä… myös kuljettajan paino vaikuttaa akun kestävyyteen.

Akun lataaminen ja elinikä

Sähköpyörän akun voi ladata yleensä joko suoraan rungossa olevan pistokkeen kautta tai irrottamalla akku ja lataamalla sisällä. Pyörämerkistä ja akkumallista riippuen akun irrottaminen voi olla joko hyvin helppoa tai varsin hankalaa.

Akku kannattaa ladata sisällä huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä. Ulkona ja ulkovarastossa voi myös huoletta ladata, kunhan ei lataa kovassa pakkasessa.

Akku latautuu sähköpyörän mukana tulevalla laturilla 3-6 tunnissa eli helposti tai yön työpäivän aikana. Nykyaikaiset Litiumioniakut kestävät jopa 1000 täyteen latausta. Vuosiksi muutettuna tämä voi olla useita akun käyttötavasta riippuen. Mitä paremmin akkua käytetään ja säilytetään, sitä pitempään se kestää.

Näin parannat akun elinikää

 • Lataa akku mieluiten huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä
 • Kun tuot akun sisälle, anna sen tasaantua huoneenlämpöön ennen latausta
 • Älä aja akkua usein alle 20% varaustason
 • Älä säilytä akkua tyhjänä
 • Älä säilytä akkua ulkona liian kylmässä tai kuumassa
 • Ylläpidä akun varaustasoa ajokauden ulkopuolella

Miten akun sijoittelu vaikuttaa sähköpyörän ominaisuuksiin?

Yleisimmät tavat sijoittaa sähköpyörän akku ovat rungon alaputken päälle, integroidusti sen sisään tai pyörän tarakan alle.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Alaputken päällä on käytännöllinen paikka, sillä tilaa jää usein riittävästi akun irrottamiseen ja kiinnittämiseen. Rungon keskellä akun paino jakautuu tasaisesti pyörän päälle, joka parantaa ajettavuutta. Suurikokoinen akun möhkäle runkoon kiinnitettynä ei miellytä kaikkien pyöräilijöiden silmää, kun taas toiset eivät siitä piittaa.

Nykyaikaisessa sähköpyörässä akku on integroitu rungon sisälle. Näin pyörästä saadaan virtaviivainen ja akku on rungon sisällä suojassa lialta ja kosteudelta.

Kolmas tapa on sijoittaa akku takapyörän päällä, tarakan paikalle. Näin pyörän alaputkesta saadaan muotoiltua kapea ja matala ja keskitila säilyy vapaana. Tämä on ergonomista, sillä näin pyörän päälle meneminen ja siitä poistuminen on helppoa. Yleistä etenkin lähtötason edullisemmissa, napamoottorilla varustetuissa kaupunkisähköpyörissä.

SÄHKÖPYÖRÄN KUNNOSSAPITO JA HUOLTO

Sähköpyörä on hankinta, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Kun pyörän pitää kunnossa ja huoltaa säännöllisesti, on ajaminen turvallista ja kilometrejä luvassa paljon.

Sähköpyörän ylläpitäminen ei ole vaikeaa, mutta on joitain tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa pitää pyöränsä huippukunnossa.

Sähköpyörän pikatarkistus

Jotta matkasi sähköpyörällä olisi antoisa, eikä loppuisi kesken, on ennen lähtöä  syytä tarkistaa muutama seikka:

1. Tarkista ketjun kosteus ja anna sille öljyä säännöllisesti. Mikään ei ole rasittavampi ääni pyöräretkellä kuin kuivuutta kitisevä ketju.

2. Kokeile rengaspaine painamalla kämmentä rengasta vasten tai mittaa pumpun painemittarilla. Sopivan paine seka-ajoon on 2-3 baaria.

3. Varmista pyörien ja ohjaustangon kiinnitys. Voit ravistaa pyörää kevyesti ja pompauttaa vuoroin etu- ja takapyörää.

4. Tarkista akun varaus. Arvioi, riittääkö se suunnitellun matkan ajaksi? Tarkasta myös, että takapyörän pinnaan kiinnitetty nopeusanturi on kunnolla kiinni ja omalla paikallaan, linjassa vastamagneetin kanssa.

5. Kokeile jarrujen ja vaihteiden toiminta, kun lähdet liikkeelle.

Pidä sähköpyörä puhtaana ja kuivana

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Sähköpyörän voi pestä vedellä kuten tavallisen polkupyörän. Sähköjärjestelmä on roisketiivis, mutta ei vesitiivis. Pesemiseen ei suositella painepesuria, sillä paineistettu vesi tunkeutuu helposti laakereihin ja sähkölaitteisiin.

Käytä mielummin letkua, ämpärivettä, harjoja ja liinoja. Usein pelkkä vesipesu riittää, mutta pyörän osiin kiinnittyneen rasvan poistamiseen tarvitaan pesuainetta.

Pestessä kiinnitä huomio sähkölaitteisiin; akkuun, ohjaimiin ja johdotuksiin. Pidä akku, liitännät ja rungon kontaktipinnat puhtaina rätillä ja tarvittaessa spray-puhdistusaineella.

Sähköjärjestelmän ikää ja toimivuutta voi parantaa tuomalla pyörä sisätiloihin kuivaan ja lämpimään aika ajoin.

Sähköpyörän huoltaminen

Ajotavasta ja -määrästä riippuen sähköpyörälle on syytä tehdä perusteellinen kuntotarkastus ja huolto vähintään kerran vuodessa. Helpoin ja varmin tapa on teettää huolto asiantuntevassa pyöräliikkeessä.

Vuosihuollossa tarkistetaan ja kiristetään pinnat, huolletaan laakerit, säädetään vaihteisto ja jarrut sekä vaihdetaan tarvittaessa kuluvia osia, kuten renkaita, jarrupaloja ja ketjuja. Sähköjärjestelmään saattaa olla tarjolla ohjelmistopäivitys, jonka asiantunteva huolto osaa asentaa.

Sähköpyörän omistajan kannattaa itse tarkkailla kuluvien osien, kuten renkaiden kuntoa. Vaihda ketju uuteen riittävän usein, ennen kuin se alkaa kuluttaa rattaita ja vaihtajia.

Sähköpyörän mukana tulee käyttäjän opas, jossa kerrotaan pyörän käytöstä, ylläpidosta ja huoltamisesta. Käyttöoppaassa pyörän valmistaja saattaa ilmoittaa määräaikaishuollot, jota noudattamalla sähköpyörän elinkaari todennäköisesti pitenee.

Toimiiko sähköpyörä talvella?

Kyllä toimii, mutta ajomatka lyhenee kylmyydestä riippuen. Akun sallittu käyttölämpötila kannattaa tarkistaa valmistajan ohjeista. Parhaimmillaan sähköpyörällä voi ajaa jopa parinkymmenen asteen pakkasessa. Akun pakkaskestävyyttä voi parantaa erillisillä lämpösuojilla.

Sähköpyörän vakuuttaminen

Usein sähköpyörä kuuluu kotivakuutuksen piiriin, mutta vakuutuksesta riippuen sen maksimiarvo saattaa olla rajoitettu, esimerkiksi 5000 euroon.

Jos sähköpyörälle haluaa vakuutusturvaa varkauden, ilkivallan tai itse aiheuttaman vahingon varalta, kannattaa vakuutusturva tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä erikseen.

Tapaturmavakuutus antaa puolestaan turvaa pyöräilijälle itselleen tai toisille aiheutuvissa vahingoissa.

Heräsikö lisäkysymyksiä?

Lähetä viestiä, soita tai tule käymään Järvenpään myymälään. Autamme mielellämme kaikissa sähköpyöräilyyn liittyvissä kysymyksissä, kuten sopivan sähköpyörän valinnassa ja käyttämisessä.

Samalla voit koeajaa sähköpyöriä. Katso yhteystiedot.

Blogisarjan seuraavassa osassa kokeillaan millaista sähköpyörällä on ajaa ja mihin käyttöön se sopii. Käy tykkäämässä meistä Facebookissa, niin pysyt ajan tasalla sähköpyöräilyn päivityksissä.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 3.7 / 5. Äänimäärä: 10

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?


Tutustu myös sähköpyörien ja pyöräilytarvikkeiden valikoimaamme.

Fischer pyöräilytarvikkeet ja varusteet | Tutustu valikoimaan | masco.fi

 

Masco aloittaa TOTEM Bikes -sähköpyörien maahantuonnin.

Masco Oy aloittaa syksyllä 2022 TOTEM Bikes sähköpyörien maahantuonnin ja myynnin, tuomalla erän täys- ja etujousitettuja sähkömaastopyöriä.

TOTEM Bikes on eurooppalainen tuotemerkki, joka valmistaa sähköpyöriä kahdessa kokoonpanotehtaassa Tšekin tasavallassa.

Viime vuosina TOTEM Bikes on tullut Euroopan markkinoilla tutuksi erinomaisesta vastineesta rahalle, laadukkaiden komponenttien ja luotettavan kokoonpanolinjaston ansiosta.

Suomessa tuotemerkki on vielä suurelle yleisölle tuntemattomampi.

Yritys työllistää tällä hetkellä 100 työntekijää kahdella paikkakunnalla, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 20 000 sähköpyörää vuodessa.

TOTEM-sähköpyörien valmistus aloitettiin vuonna 2016, jonka jälkeen maailmalle on lähtenyt tuotantolinjoilta yhteensä yli 60 000 sähköpyörää.

Testaus ja laadunvalvonta

Yrityksen laadunvalvonnan fasiliteetit ovat kunnossa, sillä kokoonpanotehtaiden yhteydessä toimii oma testilaboratorio, jossa toimii kokenut ja koulutettu laadunvalvontatiimi. Sen tehtävänä on varmistaa, että kaikki TOTEM-pyörät ovat asiaankuuluvien kansainvälisten laatustandardien mukaisia ja että ne täyttävät asiakkaiden odotukset.

Uusi kokoonpanotehdas suunnitteilla

Parhaillaan TOTEM Bikes suunnittelee Tšekkiin uutta tuotantolaitosta, joka mahdollistaa 150 000 sähköpyörän valmistuksen vuodessa.
Yrityksen pitkän tähtäimen strategiana on tarjota laadukkaita ja teknisesti korkeatasoisia tuotteita paitsi Euroopassa, myös koko maailman markkinoilla.

Tuotemerkin mallistoon kuuluu sähköavusteisia maasto-, kaupunki-, hybridi- ja retkipyöriä. Masco aloittaa syksyllä 2022 tuomalla myyntiin täysjousitettuja ja etujousitettuja sähkömaastopyöriä.

Tutustu TOTEM Bikes -mallistoon.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4.3 / 5. Äänimäärä: 3

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Matkailuautoilu kasvaa 2022 – omatoimisuus ja turvallisuus kiinnostaa

Vallitseva koronatilanne on muuttanut kuluttajien käyttäytymistä ja antanut lisävauhtia olemassa oleville matkailutrendeille.

Ihmiset kaipaavat edelleen vapauden tunnetta ja uusia kokemuksia, mutta vallitseva tilanne on muuttanut monen matkustustapoja.

Epidemia ja epävarmuus turvallisuudesta ovat saaneet ihmiset suosimaan yhä omatoimisempaa ja yksityisempää tapaa matkustaa.

Tilaa itselle ja perheelle haetaan nyt luonnosta, mökkeilystä ja matkailuautoilusta. Tämä näkyy esimerkiksi matkailuautojen ja asuntovaunujen ennätyskorkeasta kysynnästä.

CARTREND -karavaanitarvikkeet edullisesti Mascosta

Lisääntyneen kysynnän johdosta Masco kasvattaa valikoimaansa karavaanitarvikkeisiin.

Tutustu edulliseen ja laadukkaaseen CARTREND -valikoimaan:

PYSÄKÖINTI JA VAUNUN TUENTA

SUOJAUS

TELTTAILU

LISÄTARVIKKEET

Tutustu karavaanitarvikkeiden valikoimaan verkkokaupassa, tee helposti ostoksia netissä tai poikkea paikan päälle!

VARASTOMYYMÄLÄ sijaitsee osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.

Tervetuloa!

Kulkutapavertailu: auto, joukkoliikenne vai sähköpyörä – mitä käyttö maksaa?

Polttoaineen hinta on noussut ennätyskorkealle ja moni miettii nyt vaihtoehtoja: vähentääkö yksityisautoilua vai luopuako siitä kokonaan?

Tässä artikkelissa kartoitetaan vaihtoehtoja liikkumiseen erilaisilla kulkuvälineillä. Lue jutusta mitä maksaa yksityisautoilu, joukkoliikenne ja sähköpyöräily?

Lukuaika: 5 min.

SISÄLTÖ

Mitä yksityisautoilu maksaa?
Vaihtoehtona joukkoliikenne
Pyöräily vai sähköpyöräily?
Mitä sähköpyöräily maksaa?
Korvaa auto kokonaan tai osaksi
Työsuhdepyörällä säästät satasia

Energian hinta – bensa, diesel ja sähkö – on nyt todella korkealla Suomessa. Kovat hinnat ovat seurausta koronapandemiasta ja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Voidaan ennustaa, että pitkällä aikavälillä yksityisautoilun kustannukset tulevan vain kasvamaan.

Tämä laittaa monet harkitsemaan tarkkaan auton käyttöä. Yhä useampi jää etätöihin tai karsii turhaa ajamista säästääkseen polttoainekuluissa ja pienentääkseen hiilijalanjälkeä.

Mitä yksityisautoilu maksaa?

Kuinka paljon maksaa kilometri autolla ja mistä hinta koostuu?

Energian hinta - polttoaineet bensa ja diesel sekä sähkö - on nyt todella korkealla Suomessa.

Verohallinnon mukaan auton käyttö maksaa 0,43 € / kilometri. Autoliiton mukaan tämä on aika lähellä todellisuutta. Kustannukseen sisältyy lähtökohtaisesti kaikki autoon kohdistuvat kulut. Kyseessä on laskennallinen keskiarvo ja se voi heittää suuntaan ja toiseen.

Auton kiinteät kustannukset, hankinta- ja rahoituskustannukset: vakuutukset, auto- ja käyttövoimavero, katsastus, vuosihuolto, vievät auton kustannuksista leijonan osan. Kun kiinteisiin kustannuksiin lisätään ajomäärään sidonnaiset kustannukset: polttoaine-, korjaus-, rengas- ja pysäköintikustannukset, autoilun hinta per kilometri laskee, mutta kokonaiskustannukset luonnollisesti kasvavat.

Yleisradion Autoliitolla 2018 teettämässä laskelmassa arvioitiin auton käyttökuluja yhden vuoden ajalta ja koko viiden vuoden pitoajalta. Oletuksena on, että autolla ajetaan vuodessa 18 000 kilometriä.

Edullisimman, alle 20 000 euron hintaluokan autolla, käyttökustannukset nousivat noin 5 000 euroon vuodessa, kun huomioon otettiin auton arvonalenema.

Kuukausikustannuksena tämä tekee 417 euroa.

Vaihtoehtona joukkoliikenne

Kaikille ei ole mahdollista korvata auton käyttöä. Esimerkiksi työn erityislaatu, pitkät etäisyydet ja julkisen liikenteen puuttuminen voivat olla tekijöitä, joiden takia autoa ei yksinkertaisesti pysty korvaamaan.

Yksityisautoiluun verrattuna joukkoliikenne on kuluttajalle edullinen ratkaisu.

Suuri osa suomalaisista asuu hyvien julkisten yhteyksien varrella. Joukkoliikenteen  etuja autoiluun nähden ovat myös kaupunkitilan tehokkaampi käyttö, liikenneturvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Lisäksi joukkoliikennematkoihin sisältyy yleensä autoiluun verrattuna enemmän lihasvoimin liikkumista matkan alku- ja loppupäässä, millä on käyttäjille edullisia terveysvaikutuksia

Yksityisautoiluun verrattuna joukkoliikenne on kuluttajalle edullinen ratkaisu. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikennettä  käyttävä  maksaa  halvimmillaan 118,90 € kuukaudessa (HSL, ABCD-vyöhyke, 14.3.2022).

Vertailuna Järvenpäästä Helsinkiin säännöllisesti matkustava maksaa VR:n lähiliikenteestä 966 € vuodessa eli noin 80 € kuukaudessa.

Pyöräily vai sähköpyöräily?

Yhä useampi valitsee työmatkalle ja vapaa-aikaan kulkuvälineeksi polkupyörän. Työmatkapyöräily onkin ekologista, hauskaa ja hyödyllistä, se kohottaa kuntoa, ja pyöräilyllä töihin voi kattaa kaiken tarvitsemansa kuntoilun ja säästää aikaa muuhun. Mutta koska pyöräillessä tulee helposti hiki, on työpaikalla syytä olla tarjolla suihku ja mahdollisuus vaihtaa vaatteita.

Kulkutapavertailussa selvisi, että sähköpyöräily on kävelyn ja luomupyöräilyn jälkeen edullisin tapa liikkua.

Ratkaisu hikiongelmaan, ylämäkiin ja vastatuulivitutukseen voi olla sähköpyörä, jolla yhtäältä pääsee nauttimaan pyöräilyn hyödyistä, ulkoilusta ja liikunnasta, mutta toisaalta halutessaan ilman hikeä.

Monet ovat valinneet työmatkalleen sähköpyörän myös siitä syystä, että oikein varustautuneena sähkärillä voi kulkea ympärivuotisesti ja mukana voi kuljettaa enemmän tavaroita.

Suomalaisten työmatkoista leijonan osa ajetaan kaupunkiliikenteen ruuhkissa, joissa autoletka matelee tyypillisesti 20 kilometriä tunnissa. Tällaisiin tapauksiin sähköpyörä soveltuu erittäin hyvin ja saattaa jopa lyhentää työmatkaan kulutettua aikaa.

Joukkoliikenne on parhaimmillaan tehokasta monestakin näkökulmasta, mutta silloin on hyväksyttävä ennalta määritellyt reitit ja toisten laatimat aikataulut.

Sähköpyörällä olet vapaa valitsemaan oman aikataulun ja reitin.

Mitä sähköpyöräily maksaa?

Vaikka myös sähköenergian hinta on noussut korkealle, on sähköpyöräily erittäin edullinen ja ympäristöystävällinen tapa liikkua autoiluun verrattuna.

Sähköpyöräkeskuksen 2019 tekemän kustannusvertailussa selvitettiin sähköpyöräilyn kustannuksia viiden vuoden aikajänteellä. Selvityksen mukaan sähköpolkupyörän vuotuiset kustannukset koostuvat hankintahinnasta (2500 €), akun lataamiseen kuluvasta energiasta, vuosihuolloista (2 kpl), kuluvien osien vaihtamisesta ja renkaista. Laskelmassa sähköpyörän kuukausikustannukseksi saatiin 57 euroa kuukaudessa.

Liikkumisvälineiden kustannusvertailussa yksityisautoilu on kaikkein kallein. Sen jälkeen tulee julkinen liikenne ja edullisinta liikkumista tarjoaa sähköpyörä.

Korvaa auto osaksi tai kokonaan

Siirtyminen autoilusta sähköpyöräilyyn ei tarvitse tapahtua veitsellä leikaten. Seuraavassa erilaisia tapoja toteuttaa siirtyminen autosta sähköpyörään:

VÄHENNÄ AUTOILUA ASTEITTAIN
Jos et halua luopua autosta kokonaan, voit hankkia sähköpyörän auton rinnalle ja siirtyä sähköpyöräilyyn asteittain. Päätät itse milloin kuljet autolla, milloin sähköpyöräillä.

KAHDESTA AUTOSTA YHTEEN AUTOON
Kahden auton talouksille hyvä tapa vähentää hiilijalanjälkeä on hankkiutua eroon toisesta autosta ja korvata osan matkoista sähköpyörällä.

KORVAA AUTO KOKONAAN
Puntaroi tarkkaan tarpeesi oman auton suhteen. Mieti autoilun plussat ja miinukset, ja vertaa niitä sähköpyörän vastaaviin.

Millaiset tekijät painavat sinun vaakakupissa – talous, ympäristöystävällisyys, terveys ja hyvinvointi, mukavuus vai jokin muu asia?

Kun haluat tehdä päätöksen joka kestää aikaa, eikä tyssää heti ensimmäiseen vastoinkäymiseen:

Älä tee päätöstä johon et ole tyytyväinen – tee päätös josta voit innostua!

Työsuhdepyörällä säästät satasia

Verovapaa polkupyöräetu eli työsuhdepyörä tekee sähköpyörästä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon.

Fischer Leasing sähköpyörän vuokrasopimus | Masco Oy

Voimaan astumisestaan 2021 alusta lähtien pyöräetu on ollut suosittu tapa hankkia uusi laadukas polkupyörä. Eikä ihme, sillä kyseessä on merkittävä etu, jonka avulla keskituloinen palkansaaja voi säästää uuden sähköpyörän hankintakustannuksissa jopa satoja euroja.

LUE SEURAAVAKSI: Näin hankit sähköpyörän työsuhdepyöräksi.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4.2 / 5. Äänimäärä: 5

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Sähköpyörä työsuhdepyöräksi Järvenpäässä

Verovapaa polkupyöräetu on voimaan astumisestaan 2021 alusta lähtien ollut suosittu tapa hankkia uusi laadukas polkupyörä. Kyseessä on merkittävä etu, sillä keskituloinen palkansaaja voi säästää uuden pyörän, esimerkiksi sähköpyörän hankintakustannuksissa jopa satoja euroja.

Kun haluat hankkia työsuhdepyöräksi sähköpyörän Järvenpäässä, tarjoaa Masco Oy Fischer ja Rieju -sähköpyöriä, joiden mallistosta löydät niin sähköiset kaupunki-, retki- kuin maastopyörätkin.

Mikä on työsuhdepyörä
Miksi työsuhdepyörän hankkiminen kannattaa?
Miten voit hankkia työsuhdepyörän?

Lukuaika 5 min.

Mikä on työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä syntyy kun työnantaja hankkii polkupyörän työntekijälle, joka voi käyttää pyörää haluamallaan tavalla vapaa-aikanaan tai esimerkiksi työmatkoihin. Työsuhdepyörä voi olla tavallinen- tai sähköavusteinen polkupyörä.

Työsuhdepyöräpakettiin voi lisätä pyörään liittyviä varusteita, kuten lukko, valot, nastarenkaat ja kypärä sekä pyörän huollot, varkaus- ja vahinkovakuutuksen.

Miksi työsuhdepyörä kannattaa?

Ottamalla verovapaan polkupyöräedun käyttöön, työntekijä saa käyttöönsä laadukkaan pyörän, tavallisen tai sähköavusteiden, tuntuvasti, jopa 20-30 % alennuksella.

Kun etuun paketoidaan varusteet, huollot ja vakuutus, on investointi entistä huolettomampi, turvallisempi ja ajamisesta voi nauttia täysin siemauksin.

Kuinka paljon etu on konkreettisesti euroissa?

Polkupyöräetu on verovapaata tuloa vuodessa 1 200 euroon asti. Pelkistettynä työntekijä säästää pyörän hankintakustannuksissa oman veroprosentin verran, siihen verrattuna, että ostaisi pyörän kaupasta itse.

Esimerkkinä 25 % palkasta veroja maksava säästää 25 % uuden pyörän hankintakustannuksesta.

Työnantaja pidättää työsuhdepolkupyörän kustannukset palkasta tai tarjoaa sen etuna palkan päälle, kokonaan tai osittain.

Miten voin hankkia työsuhdepyörän?

Työsuhdepyörä toimii samalla periaatteella kuin työsuhdeauto. Helpoin tapa hankkia työsuhdepyörä on työnantajan tekemä leasing-sopimus palveluntarjoajan kanssa.

Palveluntarjoajia on monia, joista yksi on GoByBike Finland Oy. Seuraavassa ohjeet, joiden avulla voit hankkia työsuhdepyörän tekemällä sopimuksen palveluntarjoajan kanssa ja valitsemalla sähköpyörän myyjäksi järvenpääläisen Mascon.

1. Tarkista oikeus pyöräetuun työnantajalta

Varmista esimieheltäsi oletko oikeutettu pyöräetuun. Tutustu työnantajan pyöräetupolitiikkaan ja tarvittaessa allekirjoita se.

2. Rekisteröidy työsuhdepyöräilijäksi

Rekisteröidy GoByBike työsuhdepyöräilijäksi. Saat sähköpostiisi tilauskoodin, jonka avulla saat työsuhdepyöräsi tilattua.

3. Pyörän ja varusteiden valinta

Parhaiten asia etenee, kun tulet Järvenpään myymäläämme, osoitteeseen Yrittäjänkatu 9. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa kaikessa sähköpyöriin liittyvissä kysymyksissä, ja voit rauhassa tutustua tarkemmin tarjolla oleviin sähköpyöriin ja koeajaa pyöriä.

Kannattaa tutustua etukäteen sähköpyörien valikoimaamme Mascon verkkokaupassa.

Kivijalkakaupasta hankittaviin työsuhdepyöräpakettiin voit sisällyttää kypärän, lukon, valot, nastarenkaat (pelkät renkaat, ei toisia kiekkoja) sekä pyörään kiinteästi kuuluvia varusteita, kuten esimerkiksi lokasuojat ja polkimet.

4. Pyörän tilaaminen

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan pyörän, sovi pyöräpaketin sisällöstä ja hinnasta Mascon myyjän kanssa. Toimita samalla rekisteröitymisen yhteydessä saamasi tilauskoodi sekä työnantajasi nimi ja yhteystietosi myyjälle.

Masco toimittaa tiedot sopimanne pyöräpaketin sisällöstä ja hinnasta GoByBikelle.

5. Vuokrasopimus

Tämän jälkeen palveluntarjoaja toimittaa sinulle ja työnantajallesi pyörän vuokrasopimuksen tarkistettavaksi ja sähköisesti allekirjoitettavaksi.

Ennen vuokrasopimuksen hyväksymistä tarkasta, että tiedot ovat oikein ja vastaavat myyjän kanssa sovittua.

Pyörän tilauksesta toimitukseen kestää yleensä 2-5 arkipäivää, mikäli pyörä on myyjällä valmiina varastossa.

6. Toimituksen hyväksyminen

Kun työnantajasi on allekirjoittanut sähköisen vuokrasopimuksen, palveluntarjoaja antaa pyörän myyjälle Masco Oy:lle luvan pyörän luovuttamiseen.

Saat sähköpostiisi valmiiksi odottamaan linkin pyörän toimituksen hyväksymiseen sopimukselle. Kun pyöräsi on toimitettavissa, voit noutaa sen liikkeestä. Muista tarkistaa, että se vastaa sovittua ja hyväksy sähköpostissasi odottavan linkin kautta pyörän toimitus välittömästi.

Tutustu Fischer ja Rieju -sähköpyöriin täällä.

Kokeile laskuria ja tee arvio pyöräedun käytöstä saamastasi hyödystä.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 3.3 / 5. Äänimäärä: 3

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Autotarvikkeet, työkalut ja varaosat Järvenpäässä

Autotarvikkeet Järvenpäässä myy Masco Oy. Tuomme maahan Formula 1® -tuotemerkkiä, jonka valikoima kattaa työkalut renkaanvaihtoon, akku- ja ylläpitolaturit, Led-työvalot, tuning-osat sekä luotettavat varaosat – pyyhkijänsulat ja polttimot – kaikille automerkeille.

TUTUSTU VALIKOIMAAN verkkokaupassa, tee helposti ostoksia netissä tai poikkea paikan päälle!

VARASTOMYYMÄLÄ sijaitsee osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.


SISÄLTÖ

RENGASTYÖKALUT
PYYKIJÄNSULAT
POLTTIMOT
TYÖVALOT
AKKU- JA YLLÄPITOLATURIT
TUNING-OSAT

F1® Rengastyökalut – onnistu renkaanvaihdossa kunnon työkaluilla

Renkaanvaihtoa ei suositella tehtäväksi auton mukana tulleilla välineillä. Auton omaa tunkkia ei ole suunniteltu toistuvaa talvi- ja kesärenkaiden vaihtoa varten, eikä auton omalla mutteriavaimella välttämättä saa tiukasti kiinni olevia pyöränpultteja auki tai kiinni.

Renkaanvaihdossa onnistut varmemmin kunnon työkaluilla!

Työkalut renkaanvaihtoon myy Järvenpäässä Masco Oy

F1® IW220 Akkukäyttöinen pulttipyssy 20V
F1® TW210 Momenttiavain 40-210 Nm
F1® TB300 Rengasavain 360°
F1® FJ200 Hydraulinen hallitunkki 2 t
F1® FJ300 Hallitunkki SUV 3 t
F1® JS300 Korkea Autopukki 3 t
F1® TB100 Rengaspussit kantokahvalla 13-18”

RENKAANVAIHTAJAN MUISTILISTA

 1. Valitse tasainen vaihtopaikka ja varmista että auto pysyy paikallaan
 2. Käytä riittävän järeää, ehjää ja asianmukaista tunkkia
 3. Löysää vaihdettavan pyörän pultteja jo ennen kuin nostat auton
 4. Nosta autoa vain valmistajan sallimasta nostokohdasta
 5. Tarkasta renkaiden pyörimissuunta
 6. Kiristä ensin ristiin ja tee lopullinen kiristys momenttiavaimella, kun olet laskenut auton maahan
 7. Tarkasta rengaspaineet
 8. Muista renkaiden jälkikiristys 150-200 km:n jälkeen

F1® Pyyhkijänsulat – aerodynaamiset ja hiljaiset tuulilasinpyyhkimet kaikkiin automerkkeihin

Formula 1® Pyyhkijänsulat on kehitetty erityisesti suurilla nopeuksilla ajamiseen tarjoten maksimaalisen pyyhkäisyominaisuuden. Kosketuspaine optimoidaan integroidulla nopealla spoilerilla, joka tuottaa erittäin tasaisen ja täydellisen raidattoman pyyhintätuloksen kaikissa olosuhteissa.

Korkean teknologian materiaalit kestävät jopa 40% tavallisia pyyhkijänsulkia pidempään.

Saatavana 16 erilaista versiota: pituudet: 330 – 750 mm. Soveltuvuus 97% markkinoilla olevista autoista.

Formula 1 pyyhkijänsulat soveltuvuustaulukko - Katso mikä pyyhkijänsulka sopivat autoosi.

Pyyhkijänsulkien soveltuvuustaulukko automerkeittäin.

KATSO tästä pdf-taulukosta mikä pyyhkijänsulka sopii autoosi.

Formula 1 pyyhkijänsulat kaikkiin automerkkeihin | Masco Oy

F1® Polttimot – laatua ja luotettavuutta paljon ajavalle

Halogeenipolttimot, varapolttimosarjat, hehkulankapolttimot, metallikantapolttimot ja lasikantapolttimot.

Formula 1 -polttimot on nopea ja helppo asentaa ja ne tarjoavat korkean luotettavuuden erilaisiin käyttötarkoituksiin. Vahvan valotehon ansiosta ajoneuvon näkyvyys paranee ja sitä kautta oma sekä muiden tielläliikkujien turvallisuus.

Kaikki F1-polttimot ovat hyväksyttyjä tieliikenteeseen. Pitkän käyttöiän ansiosta ne ovat ihanteellinen ratkaisu ammattikäytössä ja paljon ajavilla.

Halogeenipolttimot

Formula 1 -halogeenivalot on suunniteltu kestämään pitkään ja ovat siksi ihanteellinen ratkaisu ammattikäyttöön ja paljon ajaville. Laadukkaat ECE-sertifioidut polttimot tarjoavat suuren valotehon lisäksi alkuperäisten osien kaltaisen pitkän käyttöiän.

H1 Polttimo ajovalo 12V 55W, F1 CL100
H4 Polttimo ajovalo 60/55W 12V, F1 CL400
H7 Polttimo ajovalo 55W 12V, F1 CL700

Varapolttimosarjat

Formula 1 -varapolttimosarjat sisältävät välttämättömät auton polttimot viallisten lamppujen vaihtamiseksi. Sarjan avulla varmistat, että autosi kaikki valot toimivat aina oikein, ja että ajaminen on mahdollisimman turvallista kaikissa olosuhteissa.

Auton polttimot myy Järvenpäässä Masco Oy

H1 Varapolttimosarja 10 kpl säilytysrasiassa, F1 SB100
H4 Varapolttimosarja 10 kpl säilytysrasiassa, F1 SB400
H7 Varapolttimosarja 10 kpl säilytysrasiassa F1 SB700
H4 Varapolttimosarja 8 kpl, F1 SK400
H7 Varapolttimosarja 7 kpl, F1 SK700

Hehkulankapolttimot – metalli- ja lasikantaiset

Hehkulankapolttimoilla toteutetaan yleensä auton muut kuin ajovalot. Hehkulankapolttimoita tarvitaan autossa kohteissa, kuten sisävalaistus, suuntavilkut, peruutus- ja jarruvalot, pysäköintivalot sekä rekisterikilven valo.

Metallikantapolttimot

Polttimo monikäyttö P21W 12V, F1 SL102
Jarruvalo/ Takavalo polttimo P21/5W 12V, F1 SL103
Vilkkuvalo polttimo oranssi PY21W 12V, F1 SL104
Polttimo monikäyttö, C5W 12V, F1 SL105

Rekisterikilven polttimo/ Vilkkuvalo R10W 12V, F1 SL106
Rekisterikilven polttimo/ Vilkkuvalo R5W 12V, F1 SL107
Rekisterikilven polttimo/ Vilkkuvalo T4W 12V, F1 SL109
Jarruvalo/ Takavalo polttimo P21/4W 12V, F1 SL112
Peruutusvalo/ Takavalo polttimo H6W 12V, F1 SL115

Lasikantapolttimot

Parkkivalo polttimo/ Vilkkuvalo W5W 12V, F1 SL101
Sisävalo polttimo T5 1,2W 12V, F1 SL110
Parkkivalo polttimo/ Sisävalo W3W 12V, F1 SL111
Vilkkuvalo W16W 12V, F1 SL113
Jarruvalo/ Takavalo/ Vilkkuvalo W21/5W 12V, F1 SL114
Jarruvalo/ Peruutusvalo W21W 12V, F1 SL116

Led-työvalot myy Järvenpäässä Masco Oy

F1® Ladattavat Led-työvalot – tarkkaan ja turvalliseen työskentelyyn

Formula 1 -työvalot on varustettu uusimmalla LED-tekniikalla, jonka ansiosta koko työympäristön intensiivinen valaiseminen on mahdollista. Keskipäivän ulkoilman värilämpötilaa vastaava 6500 Kelviniä estää silmien ylimääräisestä rasituksesta johtuvan nopean väsymisen.

Hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta ne soveltuvat loistavasti niin kodin askareisiin, vapaa-aikaan ja työhön.

F1® WL400 Ladattava Led otsalamppu 400 lm
F1® WL900 Led Valonheitin 3000 lm / 60 W
F1® WL300 Led Työvalo Magneetilla 300 lm
F1® WL500 Led Työvalaisin UV-valolla

F1® Akku- ja ylläpitolaturit – lataa ja pidennä akun elinikää

Ylläpitolaturit pitävät akun käyttökunnossa, vaikka kone olisi käyttämättä kuukausia — nykyautot voivat tarvita ylläpitolaturia vaikka niillä ajettaisiin päivittäin.

Ylläpitolaturin toimintaideana on antaa akulle virtaa sen verran, että se säilyttää hyvän varaustilan, mutta samalla laturin pitää välttää vahingollista ylilatausta. Hyvä ylläpitolaturi sisältää ohjauselektroniikan, joka tarkkailee akun varaustilaa, ja jaksottaa latausta siten, että akun kemiallinen vanheneminen hidastuu.

Formula 1 -akku- ja ylläpitolaturit on varustettu älykkäällä mikroprosessoritekniikalla ja tarjoavat ominaisuuksia, kuten reaaliaikainen suorituskyvyn seuranta sekä tarkka lataus-, diagnoosi- ja huoltotoiminto.

Auton akkulaturit ja ylläpitolaturit myy Järvenpäässä Masco Oy

F1® BC240 Auton Ylläpitolaturi 4A
F1® BC260 Auton Ylläpitolaturi 6A
F1® BC280 Auton Ylläpitolaturi 8A
F1® BC710 Akku- ja ylläpitolaturi 10A
F1® BC715 Akkulaturi 15A / Apukäynnistin 100A

F1® Tuning-osat – anna autolla

Luo autoosi urheilullinen ilmapiiri laadukkailla ja kestävillä Formula 1 Tuning-osilla: lattiamatoilla, istuinsuojilla ja suojapeitteillä – kaikille automerkeille.

F1® CM470 Automatot, kangas punainen 4 kpl
F1® CM480 Automatot, kangas valkoinen 4 kpl
Premium tekstiilimatto kulutusta kestävästä 550 g/m² polyamidineulahuovasta, jopa 3 kertaa paksummat kuin tavalliset tekstiilimatot. Sopii useimpiin autoihin ja maastoautoihin: optimoitu Audi, BMW, Volkswagen ja Mercedes-Benz.

F1® CM570 Automatot kangas punainen 4 kpl
F1® CM580 Automatot kangas valkoinen 4 kpl
Optimoitu: Citroen, Renault, Peugeot, Opel, Dacia, Nissan, Hyundai, Lancia, Kia, Fiat, Ford, Toyota ja Suzuki.

F1® SC150 Auton istuinsuoja, musta-punainen
Korkealaatuinen Formula 1® -istuinsuoja SC150 tuo autoosi urheilullisen ilmapiirin. Miellyttävä käytössä, kestävä ja helppo asentaa.

Auton Suojapeite CC400 | F1® autotarvikkeet Masco Oy Järvenpää

F1® CC100 Hengittävä autopeite ulkokäyttöön M
F1® CC200 Hengittävä autopeite ulkokäyttöön L
F1® CC300 Hengittävä autopeite ulkokäyttöön XL
F1® CC400 Hengittävä autopeite ulkokäyttöön SUV
Hengittävä ja vettähylkivä auton kokopeite laadukkaalla Oxford-kankaalla. UV-suojattu ulkokerros.

Tutustu autotarvikkeiden valikoimaan verkkokaupassa, tee helposti ostoksia netissä tai poikkea paikan päälle!

VARASTOMYYMÄLÄ sijaitsee osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.

Tervetuloa!


ASIAKASPALVELU

09-2790 880 | info@masco.fi

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 2.5 / 5. Äänimäärä: 2

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Osta puutarhakone Järvenpäässä

Puutarhakoneet Järvenpäässä myy Masco Oy. Valikoimamme kattaa ympäristöystävälliset akkukäyttöiset Puutarhakoneet, ruohonleikkurit, moottorisahat, ruohotrimmerit ja pensasleikkurit sekä tehokkaat bensiinikäyttöiset puutarhakoneet, kuten niittotrimmeri ja raivaussaha.

VARASTOMYYMÄLÄ sijaitsee osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.

Akkukäyttöiset puutarhakoneet

TEXAS on tanskalainen puutarhakoneiden valmistaja yli 50 vuoden kokemuksella, jonka tuotteita myydään ympäri maailman.

TEXAS RAZOR 4200 LI 40V
Texas Razor 4200Li akkuruohonleikkuri 40V | masco.fi
Tehokas ja kevyt 40V -akkukäyttöinen ruohonleikkuri pihalle ja puutarhaan – helppo käyttää ja ylläpitää – ympäristöystävällinen!
TUTUSTU TUOTTEESEEN >>

 

TEXAS SMART TRIM 300 AKKUTRIMMERI
Texas Smart Trim 300 akkutrimmeri 18V | masco.fi
Kätevä ja helppohoitoinen akku-trimmeri pihalle ja puutarhaan – tarkkaan viimeistelyyn ilman pakokaasuja.
TUTUSTU TUOTTEESEEN >>

 

Bensakäyttöiset puutarhakoneet

Bensiinikäyttöiset puutarhakoneet tarjoavat yleensä enemmän tehoa ja pidemmän käyttöajan.

TEXAS PRO TRIM 600 NIITTOTRIMMERI

Ergonominen ja tehokas, 4-tahtinen työmyyrä, ruohonleikkurin ja trimmerin yhdistelmä – isoihin ja haastaviin kohteisiin.
TUTUSTU TUOTTEESEEN >>

 

TEXAS BCU43M TRIMMERI/ RAIVAUSSAHA

Monitoimikone pihalle ja puutarhaan – ruohotrimmeri, raivaussaha, pensasleikkuri ja varsisaha samassa – laita kone pärisemään ja piha kuntoon.
TUTUSTU TUOTTEESEEN >>

 

Tervetuloa puutarhakoneostoksille!

Palvelemme osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 3.8 / 5. Äänimäärä: 4

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Sähköpyörän moottori: Bosch Performance Line CX Gen 4

Neljännen sukupolven moottorin ja ohjelmistopäivityksen myötä Bosch Performance Line CX -sähkömoottori tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen sähkömaastopyöräilyyn.

Kyseessä on entistä pienempi, kevyempi ja tehokkaampi moottori, joka yhdistää korkealaatuiset materiaalit, erittäin tehokkaan ajamisen ja huippuluokan sensorit. Vuodesta 2021 lähtien vääntömomentti on kasvatettu 85 Nm:iin, moottorin ohjausominaisuuksia- ja eMTB-tilaa parannettu – kaikki ohjelmistopäivityksenä.

Tuloksena uusi, innostava ajokokemus: luonnollisempi, intuitiivisempi ja tehokkaampi – ehdoton vertailukohta luokassaan.

Bosch Performance CX -kohokohdat

Lisää vääntöä

Uusi 85 Nm vääntömomentti parantaa huomattavasti sähköpyörän ajo-ominaisuuksia. Parempi kiihtyvyys, varsinkin alhaisilla poljinnopeuksilla, joka helpottaa huomattavasti jyrkissä ylämäissä.

Extended Boost – vähemmän poljinosumia

Extended Boost on vertaansa vailla oleva toiminto tekniseen maastoon, paljaiden juurien, portaiden ja kivien helppoon käsittelyyn.

Täydellinen ohjaus eMTB -ajotilassa

Kehittynyt eMTB-tila varmistaa vieläkin paremman hallinnan polulla ilman, että ajotilaa tarvitsee vaihtaa. Moottori reagoi herkemmin ajajan ponnisteluihin, erityisesti pienillä vaihteilla, mikä mahdollistaa erittäin herkän liikkeelle lähdön.

Uusi urheilullinen tehokkuus Tour+

Urheilullisen ajotyylin valitseminen vie sinut pitemmälle Tour+ -tilassa. Ajotila palkitsee hieman suuremman tehonsyöttösi paremmalla energiatehokkuudella: Mitä kovemmin poljet, sitä enemmän avustin tukee sinua. Jos toisaalta eteneminen on melko helppoa, saat vähemmän apua. Tämä tarkoittaa, että akku tyhjenee hitaammin, joka tarkoittaa pitempää ajoaikaa.

Luonnollista ajodynamiikkaa – Täysin hallittu tuki

Tehokas 32-bittinen prosessori mahdollistaa anturisignaalien käsittelyn suurilla nopeuksilla. Suorituskykyä voidaan hallita tarkasti, mikä tarjoaa sähköpyöräilijöille parhaan mahdollisen tuen kaikissa ajotilanteissa.

Lämpöstabiilisuus – Äärimmäiseen kuormitukseen

Täysin huoltovapaan 16-napaisen BLDC-sähkömoottorin, jossa on uusin tankokäämitys, ansiosta sille on ominaista erinomainen lämmönkestävyys. Tämä varmistaa tasaisen suorituskyvyn myös jatkuvassa kuormituksessa.

Rieju MRT Cross 3 -sähkömaastopyörällä voi ajaa myös talvella.

Urheilullinen ja taloudellinen: Tour+ ajotila

Bosch Performance Line CX:n Tour+ -ajotila keskittyy aina ajonautintoon. Se poistaa tarpeen vaihtaa tukitilojen välillä, joten voit keskittyä kokonaan ajamiseen. Tour+ -ajotila vaatii sinulta enemmän polkuvoimaa tasaisilla osuuksilla kuin Tour -ajotila. Näin säästät akkutehoa ja laajennat reviiriäsi entistä enemmän ja ajat pitempään!

Ajoitpa tiellä tai asfaltilla, Tour+ -tila on aina täydellinen valinta. Tämä johtuu siitä, että se mukautuu jatkuvasti ajotyyliisi. Moottorissa olevat anturit mittaavat tärkeitä ajotietoja yli 1 000 kertaa sekunnissa, jolloin Tour+ voi määrittää sinulle optimaalisen tuen. Se antaa lisävoimaa niin herkästi, että et vain koe luonnollista ajotuntumaa, vaan nautit myös pidemmästä.

Suorituskyvyn päivitys ja ominaisuudet

Maastopyöräilijöillä on nyt enemmän tehoa käytettävissään aina kun sitä tarvitaan. Vuoden 2021 mallista lähtien Performance Line CX takaa vieläkin enemmän ajonautintoa polulla – edelleen kehitetyllä ohjelmistolla ja 85 Nm:n maksimivääntömomentilla.

Lisääntynyt vääntömomentti varmistaa paremman suorituskyvyn ja tukee sinua entistä suuremmalla teholla, etenkin alhaisilla poljinnopeuksilla. eMTB ja Turbo -tilassa tämä johtaa huomattavasti nopeampaan kiihtyvyyteen ja helpottaa mäkilähtöjä.

Laajemman poljinnopeusalueen ansiosta arvaamattomat ajotilanteet voidaan hallita entistä tehokkaammin – esimerkiksi myöhään vaihdettaessa tai tiukoista mutkista kiihdytettäessä. Ajo pysyy tasaisena ja tärinättömänä, jopa seisaaltaan polkiessa tai Turbo-tilassa.

Rieju MRT Cross 3 -sähkömaastopyörä talvisessa maastossa.

Seuraavan tason eMTB-tila

Progressiivinen ajotila jokaiseen tilanteeseen: Edistynyt eMTB -ajotila varmistaa, että sähkömaastopyöräilijät ovat hyvin valmistautuneita polulla mahdollisesti oleviin ajotilanteisiin.

Anturi- ja moottorinohjaustoiminnot antavat laajemman valikoiman dynaamista ja luonnollista tukea maastossa. Polkimen paineesta riippuen progressiivinen moottorituki mukautuu täydellisesti ajotilanteeseen. Parannettu eMTB-tilan säätö varmistaa optimaalisen luistoneston kaikilla vaihteilla ja mahdollistaa pyörän luonnollisen käsittely (AKA “power on demand”). Liikkeellelähdöstä tulee näin herkempää etenkin pienillä vaihteilla. Suuremman vääntömomentin ansiosta käyttöyksikkö tukee entistä laajempaa poljinnopeusaluetta.

Extended Boost

Extended Boost on innovatiivinen toiminto, joka vie polkimien hallinnan uudelle tasolle. poljinkosketukset ja kampien jumiutuminen on yleinen ongelma ajettaessa teknisessä maastossa, juurakossa ja kivikossa.

Extended Boost -toiminto tuo apua tähän ongelmaan. Poljinkosketuksilta voidaan välttyä, sillä uuden innovatiivisen toiminnon avulla kuljettajan ei tarvitse tehdä kokonaista poljinkierrosta, tarvitaan vain lievä polkimen painaminen. Avustin jatkaa kesken jäänyttä polkaisua ja vie pyörän ohi hankalan kohdan. Näin polkimet osuvat maahan vain harvoin, jos koskaan. Extended Boost -toiminto on käytössä eMTB -ajotilassa.
Teksti on käännös alkuperäisestä Boschin artikkelista.

Rieju MRT Cross 3

Rieju MRT Cross 3 -sähkömaastopyörä Mascon verkkokaupasta.

Tutustu vuoden 2022 Rieju MRT Cross 3 -sähkömaastopyörään, jonka voimanlähteenä on Bosch Performance CX Gen 4 -moottori.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 3.6 / 5. Äänimäärä: 37

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Fischer Terra sähköpyörän talvitesti: miten akku kestää pakkasella?

Kuinka pitkän matkan voin ajaa sähköpyörällä yhdellä latauksella? Entä miten akku kestää pakkasella? Nämä kysymykset askarruttavat monia sähköpyörää harkitsevia.

Talven kylmyys asettaa sähköpyörälle tunnetusti haasteita, sillä pakkanen heikentää akun suorituskykyä ja pienentää pyörän toimintamatkaa.

Halusin tietää miten Fischer Terra -sähköpyörä selviää talvisesta pyöräretkestä ja kuinka pitkälle pääsisin yhdellä akun latauksella.

Tarkoitus oli lähteä pyöräretkelle, ajaa monipuolisesti pyöräteitä ja maastossa. Siksi minua kiinnosti myös miten Terra tulisi selviämään talven liukkailla poluilla.

Lue koko retkikertomus tai kahlaa suoraan johtopäätöksiin!

Lukuaika 10-15 min.

SISÄLTÖ

> Pyörän toimintamatkaan vaikuttavat tekijät
> Retkellä: talvipyöräilyn riemua ja tuskaa
> Testidata ja johtopäätökset

Kokoonpano: toimintamatkaan vaikuttavat tekijät

Sähköpyörän talvitesti: Millainen on sähköpyörä talvella - kuinka kauan sähköpyörän akku kestää?

Fischer Terra 5.0i

Sähköpyörien perheessä Terra kuuluu luokkaan monipuoliset katumaasturit, joissa on kaupunkisähköpyörän tapaan kattava varustetaso ja käytännöllisyys, mutta koska ne ovat usein rakennettu maastopyörän runkoon, niiden pitäisi tarjota ajo-ominaisuuksia myös tieverkoston ulkopuolella.

Akku ja moottori

Akku on keskeinen tekijä toimintamatkan kannalta. On selvää, että mitä suurempi akun kapasiteetti on, sitä pitemmälle sillä pääsee.

Terran 504 Wattitunnin akkua voidaan pitää keskimääräistä tehokkaampana, sillä Fischer lupaa sen toimintamatkaksi jopa 120 km. Tämä on kuitenkin vain laskennallinen arvo, johon voitanee päästä täysin optimaalisissa olosuhteissa minimaalisinta avustustehoa käyttäen.

Todellisuudessa sähköpyörillä pystyy ajamaan yleensä 30 – 100 km.

Muuttuja Arvo
Akku Phylion BN10, 504 Wh
Paino 24 + 85 = 109 kg
Renkaat Cont. Cross King 29×2,3″
Rengaspaine Edessä 1,5 bar, takana 1,7 bar
Valojen käyttö Päällä ajon aikana 3 h
Jousitus Suntour XCT 100 mm, päällä maastossa

Terrassa voimanlähteenä on Brosen Drive C -moottori, jossa on neliportainen avustusjärjestelmä: Eco, Tour, Sport ja Boost. Eco on nimensä mukaan taloudellinen, Boostilla moottorin koko teho on käytössä.

>> Toimintamatka tai toimintasäde on kokonaismatka, joka voidaan ajaa sähköpyörällä pisteestä A pisteeseen B yhdellä latauksella.

Paino

Kun kuljettaja vaatteineen ja varusteineen painavat 85 kg, johon lisätään pyörän paino 24 kg, niin kokonaispainoksi saadaan 109 kg. Tämä on painolasti, jota moottorin täytyy yhdessä pyöräilijän avustuksella liikuttaa.

Renkaat ja rengaspaineet

Continentalin Cross King 29″ x 2,3″ on monipuolinen yleisrengas, jonka pitäisi rullata hyvin asfaltilla ja soveltua myös maastoajoon. Rengaspaineissa lähdin hakemaan erityisesti pitoa. Eturengas sai ilmaa 1,5 baria, kun taas takarenkaaseen laitoin 1,7 barin verran, jotta se rullaisi paremmin. Vertailun vuoksi kesällä, tasaisella alustalla ajettaessa paineet voisivat olla 2,5-3 barin luokkaa.

Jousitus ja valot

Suntour 100 mm joustokeula ja kiinteästi asennetut valot eivät tulisi näyttelemään suurta roolia virrankulutuksessa. Keulaa tultaisiin pitämään auki maastossa, muutoin kiinni ja valot saisivat olla päällä koko retken ajan.

Sähköpyörän virrankulutukseen ja toimintamatkaan vaikuttavat edellä mainittujen tekijöiden lisäksi myös ajotapa ja avustimen käyttö, reitti ja sen korkeuserot sekä sääolosuhteet.

Haluatko tietää enemmän sähköpyörän virrankulutuksesta? Lue juttu: Näillä vinkeillä sähköpyörän akku kestää pakkasella pitkään.

Retkellä: talvipyöräilyn riemua ja tuskaa

Sää testipäivän aamuna 29.12.2021 vaikutti varsin mukavalta: Kevyttä lumisadetta, lämpötila -5 astetta ja tuuli 4 m/s.

En halunnut lähteä retkelle hampaat irvessä akkua säästäen, vaan tarkoitus olisi nauttia pyöräilystä, mielessä kuitenkin taloudellisen ajamisen teesit: riittävä poljinnopeus, aktiivinen vaihteiden käyttö ja maltti avustimen kanssa.

Matkatietoja kerättiin kahdella tavalla; pyörän omalla mittarilla ja satelliittipaikannukseen perustuvalla, puhelimeen ladattavalla Sports Tracker -sovelluksella.

>> Lähdössä pyörän ajotietokone ilmoitti toimintamatkaksi 123 km Eco-asetuksella.

Paavonpolun maastopyöräreitti

Retken ensimmäinen osuus oli Paavonpolun maastopyöräreitti Järvenpäässä. Samaan aikaan polulla oli muitakin pyöräilijöitä, jonka ansiosta polun pinta tamppaantui mukavan tasaiseksi ajaa lumisateesta huolimatta. Terra tuntui luomumaastopyöriin tottuneen käsissä painavalta, mutta kääntyili mutkissa painoonsa nähden näppärästi. Myös reitille rakennetut rampit ja pienet pudotukset sujuivat mallikkaasti.

Sähköpyörällä ajettu reitti Tuusulanjärven ympäri talvella 2021.

Brosen moottori yllätti hiljaisella äänellään ja luonnollisen tuntuisella avustuksellaan. Ecoa ja Touria käytettäessä ei moottorin ääntä kuulunut juuri lainkaan ja eteneminen tuntui kepeältä. Eco riitti varsin hyvin jouhevan vauhdin ylläpitämiseen ja satunnaiset kokeilut Sport– ja Boost tasoilla saivat pyörän suorastaan lentämään polulla.

Ainoastaan seisontajalan rämisevä ääni aiheutti pienen häiriötekijän ja muistutti siitä, että liikkeellä oltiin kaupunkivarusteisella retkipyörällä.

Videossa tunnelmaa Paavonpolulta.

Kolmen kilometrin kohdalla oli aika tarkistaa jäljellä oleva toimintamatka. Akun kylmeneminen huoneenlämmöstä oli alkanut. Toimintasäde oli laskenut 3 kilometrin ja 15 minuutin jälkeen 20 kilometriä eli noin 17 prosenttia.

> Kuljettu matka: 3 km
> Ajoaika: 0:14
> Toimintamatka(Eco): 98 km

Kohti Vanhankylänniemeä

Matka jatkui 13 km osuudella, josta 10 km maastossa sisältäen nopeaa, ulkoilijoiden tasaiseksi tallaamaa polkua, epätasaista ja liukasta polkua sekä vaikeakulkuista lumista peltopätkää. Matkan varrelle sattui myös korkeuseroja ja mäkien ylityksiä.

Epätasaisessa, teknisessä maastossa ajaminen syö akkuvirtaa, mutta vaatii enemmän myös pyöräilijältä. Pyörää pitää ajaa, sen päällä pitää liikkua, tehdä painonsiirtoja, jotta pyörä menisi minne kuski haluaa. Siinä tulee hiki, eikä hiki ole välttämättä hyvä asia talvipyöräilyssä.

Fischer Terra 5.0i sähköretkipyörä soveltuu hyvin ajamiseen talvella.

Tunnin ja vartin ajon jälkeen saavuin Vanhankyläniemen virkistysalueelle, joka tarjoaa upeita luonto- ja kulttuurikohteita sekä monipuolisia harrastusmahdollisuuksia Järvenpään keskustan läheisyydessä. Oli aika juoda kahvit ja tarkistaa matkatiedot.

> Kuljettu matka: 16,6 km
> Ajoaika: 1:17
> Toimintamatka(Eco): 48 km

Kylmyys, maastoajo ja korkeuserot olivat verottaneet akun suorituskykyä tässä vaiheessa jo merkittävästi. Toimintamatkasta oli hävinnyt 13 kilometrin matkalla 50 kilometriä. Toki maasto oli ollut vaikeakulkuista ja virtaa kuluttavaa, sillä ylämäet oli kiivetty Sport ja Boost -avustustasoilla.

Mieleen hiipi epäilys siitä miten akku tulisi kestämään ja pelko, että joutuisin polkemaan painavaa pyörää ilman moottorin apua.

Kolmas osuus tasaisempaa taivalta

Kartanon kahvilan lämmöstä lähdettäessä edessä oli tasaisempi osuus Tuusulanjärven ympäri pyöräteitä pitkin.

Nyt kun metsä ei ollut enää antamassa suojaa, pääsi talvi näyttämään todellisen luonteensa. Vastatuuli iski täydellä voimalla ja puuskissa 8 m/s.

Nopeusmittari osoitti tasaisesti 25 km/h, joten viima tuntui todella hyytävältä. Mukavana lisänä taivaalta tihutti jäisiä pisaroita, kuin neulanpistoja kasvoilla. Sormet ja varpaat alkoivat kylmetä nopeasti.

Videossa pyöräilijä kertoo mielipiteensä retkisäästä.

Matkan piti jatkua, joten parasta oli vain lisätä omaa tehontuottoa, polkea kovempaa ja laittaa avustin välillä kokonaan pois päältä. Tasaisella ajaessa pyörä ei tuntunut niin raskaalta kuin olisi voinut kuvitella, mutta ylämäissä eteneminen oli tervan juontia, mutta auttoi kummasti kylmyyden poistamisessa. Talvipyöräilyn nautinto oli tosin vain kaukainen ajatus.

Sarvikallio – Tuusulanjärven helmi

Seitsemän vastatuuleen ajetun kilometrin ja kylmyyden jälkeen oli onnekseni luvassa helpotusta.

Sarvikallion virkistysalue on Tuusulanjärven rannan korkein kohta, kohoten jylhänä 25 metriä järven yläpuolelle. Sen lähimetsässä kulkee 3,7 kilometrin pituinen rakennettu monikäyttöreitti, joka sopii myös pyöräilyyn, kunhan ottaa huomioon muut käyttäjät ja sovittaa nopeutensa sen mukaisesti.

Sarvikallion virkistysalue Tuusulanjärven rannalla talvella 2021. Näköalapaikalta avautuu huikea näkymä järven jäälle.

Sarvikallion maastoreitin ajaminen oli todellinen nautinto: korkeuseroja, kumpuilevaa maastoa, kimurantteja käännöksiä, kuitenkin tasaisella ja riittävän leveällä väylällä.

Kyseessä oli pisin ja hienoin luonnon pump track, jolla olen ajanut.

Reitti johdatti lopulta Sarvikallion näköalapaikalle, josta avautui upea talvinäkymä järvelle. Liikkeellä oli myös muita retkeilijöitä ja tulipaikan lämmössä sormeni saivat hetken helpotuksen.

Sarvikallion viitta johdattaa läheiselle näköalapaikalle, jossa on myös 2 tulipaikkaa ja WC.

Kiinnostuitko Sarvikallion virkistysalueesta? Lue lisää.

Pyörä vie kuljettajasta voiton

Matka Sarvikalliosta jatkui kevyen liikenteen väyliä pitkin Tuusulaan ja takaisin kohti Järvenpäätä.

Akku oli ilmeisesti saavuttanut tässä vaiheessa kylmyyspisteensä, sillä toimintasäde ei laskenut enää dramaattisesti, vaan tasaisesti kilometrien taittuessa. Tieto helpotti kummasti ja nostatti mielialaa.

Vaikka muuten oma lämpötilani oli siedettävä, varpaat olivat jäässä. Harmitti, että pukeutuminen oli mennyt pieleen. Talvikenkien sijaan olin epähuomiossa laittanut välikelin kengät, eikä niiden suoja kylmyyttä ja viimaa vastaan ollut riittävä. Amatöörimäinen virhe johtui kokemattomuudesta pitempien talviretkien suhteen.

>> Oli tehtävä epämiellyttävä päätös, keskeyttää retki ja palata lähtöpisteeseen.

Testidata ja johtopäätökset

Brose Display Allround on eBike Fischer Terra 5.0i

Vaikka testi jäikin torsoksi kuskin hyytyessä kesken kaiken, Terra selvisi kokeesta ja läpäisi sen kouluarvosanalla 8 = hyvä.

Kokonaispituutta retkelle tuli pyörän mittarin mukaan 48 km, kun Sports Tracker antoi puolestaan lukeman 45.68 km. Erotus johtuu erilaisesta mittaustavasta.

Satelliittipaikannuksessa gps-laite kuten puhelin on yhteydessä paikannussatelliitteihin, jonka tuloksena järjestelmä laskee kuljetun matkan puhelimen liikkeiden perusteella.

Pyörän matkamittari laskee takapyörän kierroksia pinnaan kiinnitetyn anturin avulla. Talvella on liukasta ja etenkin maastossa takapyörä sutii eli pyörii tyhjää, jolloin matkamittarin lukema ei pidä enää paikkaansa. Tässä tapauksessa takapyörä olisi sutinut peräti 2.32 km.

Akkuvirtaa jäi ajon jälkeen 26 %, jolle järjestelmä ilmoitti toimintamatkaksi 19 km Eco-asetuksella.

Tekemällä laskutoimitus: 48 km + 19 km, voidaan arvioida, että pyörällä olisi voitu ajaa vallitsevissa olosuhteissa yhteensä 67 kilometriä.

Sports Tracker Pyörän mittari
Kesto 3:19 h 2:54 h
Matka 45,68 km 48 km
Keskinopeus 13,8 km/h 16,5 km/h
Maastoa 33 %
Pyörätietä 66 %
Nousua 542 m
Laskua 545 m
Toimintamatka 19 km
Akkua jäljellä 26 %

Bosch eBike Range Assistant

Ebike Range Assistant on Boschin sähkömoottoreille ja akuille tarkoitettu verkkosovellus, jossa voidaan arvioida sähköpyörän toimintamatkaa antamalla erilaisia arvoja, kuten moottori- ja akkutyyppi, vallitsevat olosuhteet ja ajotapa.

Vertailun vuoksi halusin kokeilla minkälaisen tuloksen sovellus antaisi, kun syötän siihen mahdollisimman samanlaiset arvot kuin mitä suorittamassani testissä oli ollut.

Kas kummaa, sain tismalleen saman toimintamatkan 67 kilometriä, johon olin itse laskelmissani päätynyt. Huvittava yhteensattuma, mutta jotain logiikkaa taustalla täytyy siis olla.

Kuva: Sovellukseen syötetyt arvot.

Bosch eBike Range assistant tulokset

Kuva: Sovelluksen antama toimintamatka.

Ajotavalla on väliä

Yhdessä akun kapasiteetin kanssa ajotapa ja avustustasojen käyttö ovat toimintamatkan kannalta merkittävimmät tekijät.

Takapyörän sutimismäärästä 2.32 km kuulostaa todella hurjalta, enkä tiedä, voiko siihen täysin luottaa, mutta ajotapani oli selvästi liian aggressiivinen. Rauhallisemmalla ajotyylillä takapyörä ei olisi sutinut niin paljoa ja virtaa olisi säästynyt.

Lujaa ajaminen on ehkä hauskaa, mutta taloudellisesti ajatellen, laskemalla keskinopeutta(16,5 km/h) virtaa olisi säästynyt. Voidaankin sanoa, että taloudellinen ajaminen suhteessa ajonautintoon on aina kompromissi, jonka jokainen sähköpyöräilijä joutuu tekemään.

Vaihteiden käytössä olin aktiivinen. Ylämäkeen vaihdoin pienempää vaihdetta, sen sijaan että olisin lisännyt avustajan tehoa. Pääasiassa käytin joko Eco- tai Tour -tasoa, jyrkempiin ylämäkiin laitoin Sport- tai Boost -tason päälle.

Kolmannes matkasta ajettiin maastossa ja nousumetrejä retkeen mahtui 542. Nämä kuluttivat akkuvirtaa melkoisesti, jonka lisäksi pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä laskin olevan noin 20 kpl.

Vinkki: Lue Projektilootan kattava juttu sähköpyöräilystä talvella. 

Brose Display Allround on muotoilun helmi, kompakti ja muistuttaa rannekelloa.

Miten Terra selviytyi retkestä?

Terra ei ole varsinaisesti maastopyörä, vaan pikemmin hyvin varusteltu sähköretkipyörä, mutta sillä pärjää helpohkossa maastossa ja ajamisesta voi jopa nauttia.

Erityisesti tykkäsin pyörän pystymäisestä ajoasennosta, joka toimi niin tasaisella kuin maastossakin sekä ergonomisista kahvoista, joihin nojaaminen tuntui miellyttävältä tasaisilla osuuksilla. Hyvää Terrassa oli myös hiljainen moottori, jonka hienostunut apu mahdollisti luonnollisen tuntuisen ajokokemuksen.

Retki antoi uutta oppia ja vanhan kertausta. Pukeutuminen on elintärkeää retken onnistumisen kannalta talvella. Vaatteiden pitäisi suojata pakkaselta ja viimalta sekä samalla hengittää, jotta ylimääräinen lämpö pääsee haihtumaan. Erityisesti pää, kasvot, sormet ja varpaat tulee suojata hyvin. Ajotavassa rauhallisuus, maltti ja ennakointi auttavat selviämään kauemmin ja pitemmälle.

Toivotan kaikille antoisia talviretkiä, olitpa liikkeellä sähköpyörällä, luomulla tai jalkaisin.

Terveisin Ville Mattinen

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4 / 5. Äänimäärä: 4

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Katso lisää ja tutustu:

> Fischer ja Rieju sähköpyörät verkkokaupassa
> Palveleva sähköpyöräliike Järvenpäässä

Sähköpyöräily talvella: 10 vinkkiä, joilla akku kestää pakkasella pitkään

Lukuaika 5 min.

Sähköpyöräily on yleistynyt ympärivuotisena harrastuksena ja yhä useammat valitsevat työmatkalle sähköpyörän myös talvella.

Sähköpyöräily on hauska harrastus myös talvella, kunhan tiedostaa, että pakkanen heikentää akun suorituskykyä jopa 30 %.

Kokosimme sähköpyörän virrankulutukseen vaikuttavista tekijöistä tietopaketin. Lue 10 vinkkiä, joilla kasvatat sähköpyörän toimintamatkaa ja ajat pitempään pakkasella.

Sähköpyörän toimintamatkaan vaikuttavat tekijät

Toimintamatka tai toimintasäde tarkoittaa sähköpyöräilyssä matkaa, joka voidaan ajaa avustinta käyttäen pisteestä A pisteeseen B yhdellä latauksella.

Toimintamatkaan vaikuttaa kaksi perustekijää: akkuun ladatun energian määrä eli kapasiteetti ja pyöräilyn aikana kulutettu akkuvirta.

Se miten paljon pyöräillessä akkuvirtaa kuluu riippuu tekijöistä, kuten sää, reitti, paino, renkaat, jousitus, ajotapa ja avustustasojen- sekä kiinteästi asennettujen valojen käyttö.

Rieju MRT Cross 3 sähköpyörässä on tehokas Bosch Powertube 500 Wh -akku.

1. Akun kapasiteetti

Sähköpyörän akun teho ilmoitetaan wattitunteina (Wh). Akkuja on erikokoisia ja tyypillisesti niiden kapasiteetti on jotain 250-600 Wh välillä, mutta myös tehokkaampia, jopa 1000 Wh akkuja on tarjolla.

Mitä tehokkaampi akku, sitä pitemmälle pääsee.

Sanomattakin selvää, että suuremman kapasiteetin akulla ajat pidemmälle. Silloin kun tehoakkua ei ole tarjolla, on hyvä tietää jotain taloudellisesta ajamisesta.

VINKKI 1: Ota akku talvella aina sisälle ajon jälkeen. Ennen lataamista, anna akun lämmetä huoneen lämpöön.

2. Sää

Kylmä sää vaikuttaa sähköpyörissä käytettävien Li-ion akkujen toimintaan siten, että ne tyhjenevät jopa 30 % nopeammin kuin kesällä. Kahdenkymmenen asteen pakkanen heikentää akun tehoa luonnollisesti enemmän kuin nollakeli.

Lämpötilan lisäksi tien pintaan kertynyt lumi aiheuttaa kitkaa eli liikevastusta, joka lisää moottorin tehon tarvetta.

VINKKI 2: Säilytä akkua sisällä ja pääset lähtemään liikkeelle lämpimällä akulla. Voit myös suojata akkua kylmältä ajon aikana erikseen hankittavalla akun lämpösuojalla.

3. Paino

Sähköpyörät painavat karkeasti 5-10 kg luomupyöriä enemmän. Vankkatekoinen runko, kuormitusta kestävät osat ja sähköjärjestelmä aiheuttavat lisäpainoa luomuun verrattuna. Mitä enemmän painoa on, sitä enemmän tehoa tarvitaan liikkumiseen. Tämä korostuu etenkin liikkeelle lähdettäessä.

VINKKI 3: Kun haluat säästää akkuvirtaa, ota mukaan vain tarpeellinen ja vältä turhia pysähdyksiä matkan aikana.

4. Reitti

Pyöräretkellä ajettava reitti, korkeuserot ja alusta vaikuttavat merkittävästi moottorin tehon tarpeeseen ja akun kestävyyteen. Ylämäissä on mukava lisätä avustusta ja säilyttää näin saavutettu nopeus. Luonnollisesti tämä lisää virrankulutusta.

Matkatiedot Brose Display Allround -näytöllä.

Voit hankkia sähköpyörääsi mobiilisovelluksen, kuten Fischer E-Connect. Sen avulla voi suunnitella retkiä ja navigoida kohteeseen karttasovelluksen avulla. Sovellus tunnistaa myös reitin korkeuserot ja osaa laskea akun keston.

Myös tien epätasaisuudet, kivet ja juuret maastossa sekä esimerkiksi lumi lisäävät vastusta, jolloin vauhdin säilyttämiseen tarvitaan enemmän energiaa ja akkuvirta kuluu nopeammin.

VINKKI 4: Arvioi ennen pitempää pyöräretkeä reitin profiili, maasto ja sen korkeuserot. Suhteuta reitti pyöräsi akun kapasiteettiin ja omaan ajotapaasi.

5. Ajotapa – poljinnopeus, vaihteet ja avustustasot

Avustustasojen ja vaihteiden käyttö ovat sähköpyöräilyssä kiinteästi yhteydessä toisiinsa. Kun haluat ajaa taloudellisesti – pidä poljinnopeus riittävän suurena, käytä vaihteita aktiivisesti ja avustinta vain tarvittava määrä.

POLJINNOPEUS
Poljinnopeus eli kadenssi tarkoittaa polkimien pyörimisnopeutta minuutissa (rpm). Kadenssia voidaan mitata erillisellä ajotietokoneella tai sähköpyörän oman kadenssimittarin avulla.

Sähköpyöräilijöiden näkee ajavan usein ylivaihteella, hitaalla poljinnopeudella. On totta, että sähköpyörä mahdollistaa tämän rennon vauhdikkaan ajotavan. Monelle sähköpyöräilijälle tämä on juuri se keskeinen syy miksi sähköpyörä on hankittu.

Mikä on taloudellisesti ihanteellisen poljinnopeus sähköpyöräillessä?

Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, sillä esimerkiksi tasaisella suoralla ajo-osuudella kadenssi on suurempi tekniseen maastoon verrattuna. Nyrkkisääntönä suuri poljinnopeus on pientä tehokkaampi.
Shimano ilmoittaa, että “avustuksen tasapainoisuuden kannalta optimaalinen poljinnopeus on noin 60 rpm”, kun taas useiden Internet-lähteiden mukaan ihanteellinen poljinnopeus on 70-90 rpm.

VINKKI 5: Pyri löytämään poljinnopeus, joka tuntuu miellyttävältä, mahdollistaa turvallisen ja taloudellisen ajotavan.

VAIHTEIDEN KÄYTTÖ
Vaihteet auttavat pyöräillessä ylläpitämään poljinnopeutta erilaisissa ajotilanteissa. Aktiivinen vaihteiden käyttö auttaa myös hyödyntämään sähköpyörän avustustehoa taloudellisesti.

Kun saavut ylämäkeen, pyri säilyttämään poljinnopeus vaihtamalla pienempi vaihde, sen sijaan että vaihtaisit suuremman avustustason.

VINKKI 6: Taloudellinen tapa ajaa sähköpyörää on käyttää vaihteita samalla tavoin kuin ajaisit luomupyörää.

AVUSTUSTASOJEN KÄYTTÖ
Sähköpyöräilyn ydin on sen avustimen käytössä. Avustin mahdollistaa nopeuden säilyttämisen ylämäissä ja vastatuulessa. Tämä on hauskaa ja nautinnollista.

Sähköpyörissä on yleensä 4 avustustasoa. Suurempi taso avustaa enemmän, mutta kuluttaa myös enemmän virtaa.

Taloudellinen ajaminen suhteessa ajonautintoon on kompromissi, jonka jokainen sähköpyöräilijä joutuu tekemään tilanteen ja mieltymyksien mukaan.

VINKKI 7: Käytä vaihteita ja avustinta vain sen verran kun tarvitset. Aja helpot osuudet Eco-asetuksella ja lisää apua ylämäissä.

6. Jousitus

Jousituksen tarkoitus pyöräilyssä on lisätä ajomukavuutta ja pitoa sekä helpottaa pyörän käsiteltävyyttä.

Taloudellisen ajamisen vinkkelistä jousitus kuluttaa energiaa. Kun poljet pyörää, avustimen kanssa tai ilman, jousitus reagoi siihen suuntaamalla osan polkuvoimasta maata kohti, eikä eteenpäin, jonne olet menossa.

VINKKI 8: Käytä jousitusta vain silloin kun alustan epätasaisuus sitä vaatii. Muutoin lukitse jousitus.

7. Renkaat ja rengaspaineet

Leveän, halkaisijaltaan suuren renkaan kosketuspinta maahan on isompi kapeaan ja pieneen renkaaseen verrattuna. Kosketuspinta aiheuttaa kitkaa ja lisää renkaan pitoa, mutta vähentää vierintäkykyä ja nopeutta sekä lisää virrankulutusta.

Sähköpyörän jousitus ja renkaat | Fischer Montis Fully

Kitkaan, pitoon ja vierimisvoimaan vaikuttavat myös renkaan kuviointi, mahdolliset nastat ja rengaspaineet. Etenkin talviliukkailla lisäkitka on usein tervetullutta.

VINKKI 9: Älä tingi turvallisuudesta. Käytä talven liukkailla talvirenkaita; nastoja tai muuten pitäviä renkaita. Laske rengaspaineita tarvittaessa.

8. Kiinteästi asennettujen valojen käyttö

Sähkökaupunki- ja sähköretkipyörissä on usein kiinteästi asennetut etu- ja takavalot, jotka saavat virran sähköpyörän akusta. Nykyaikaisia virtapihejä Led-valoja käytettäessä ei valojen vaikutus akun kestävyyteen ole kovin merkittävä.
Esimerkkinä valosarja (150 luksia / 5 wattituntia) kytkettynä 500 Wattitunnin akkuun kuluttaa vain yhden prosentin akun kapasiteetista.

VINKKI 10: Pidä valot päällä aina pimeällä, hämärässä ja muuten huonon näkyvyyden vallitessa, kuten sateella.

Toivottavasti vinkeistä oli sinulle hyötyä – nyt vain akkuja lataamaan ja baanalle.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 3.9 / 5. Äänimäärä: 19

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Tutustu Mascoon – Palveleva sähköpyöräliike Järvenpäässä.

Palveleva sähköpyöräliike Järvenpäässä

Masco Oy tuo maahan ja edustaa Suomessa Fischer-sähköpyöriä ja Rieju-sähköpyöriä.

Varastomyymälämme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, nelostien läheisyydessä, osoitteessa Yrittäjänkatu 9, Järvenpää.

Tutustu sähköpyörien valikoimaan verkkokaupassa ja poikkea koeajolle!

Fischer sähköpyörät – suorituskykyä kohtuuhintaan

Sähköavusteiset polkupyörät kaupunkiin, retkille ja maastoon, naisille ja miehille.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

SÄHKÖKAUPUNKIPYÖRÄT – sujuvampaa liikkumista arkeen

Käytännölliset ja ergonomiset sähkökaupunkipyörät on suunniteltu sujuvaan liikkumiseen kaupungissa ja sen lähiympäristöissä.

Rennon pyöräilykokemuksen lisäksi pysty ajoasento antaa paremman yleiskuvan tieliikenteestä ja lisää näin turvallisuutta. Matala sisäänkäynti takaa mukavuuden – ei vain vanhemmille pyöräilijöille.

Kattavat vakiovarusteet; kiinteät valot, lokasuojat, tavarateline, runkolukko ja seisontajalka takaavat pyörän monipuolisen ja miellyttävän käytön.

Fischer Viator 5-sähköpyörä retkille ja kaupunkiin | Masco Järvenpää | masco.fia-011

SÄHKÖRETKIPYÖRÄT – ajaminen on hauskaa myötätuulessa

Haluisitko pyöräillä rennosti hengästymättä myös mäkisillä taipaleilla? Onnistuu Fischer sähköretkipyörällä.

Sporttinen retkisähköpyörä yhdistää maantie- ja maastopyörän ominaisuuksia, joka tekee siitä monikäyttöisen kulkuvälineen asfaltille, hiekalle, metsätielle ja jopa helpoille neulaspolulle.

Brosen hienostuneiden sähköavustimien ansiosta kuljet aina myötätuulessa – näet ja koet retkilläsi enemmän. Etkä tingi käytännöllisyydestä tai mukavuudesta, sillä Fischer sähköretkipyörissä on vakiona sama kattava varustetaso kuin kaupunkisähköpyörissä.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

SÄHKÖMAASTOPYÖRÄT – Valitse oma polkusi

Tykkäätkö seikkailla luonnossa, haluatko kohottaa samalla kuntoa ja haastaa itsesi kerta toisensa jälkeen? Sähkömaastopyörällä olet vapaa valitsemaan missä ja milloin ajat.

Fischer-sähkömaastopyörät tarjoavat suorituskykyä pelkistetyn tyylikkäässä ulkomuodossa. Voimakkaat ja hienostuneet Brosen sähköavustimet auttavat silloin kun eniten tarvitset – jyrkissä ylämäissä ja vastatuulessa. Tehokas akku tarkoittaa enemmän kilometrejä ja enemmän koettavaa. Innovatiivisen kaksoisvapaarattaan ansiosta poljet pyörää tavallisen polkupyörän tavoin ilman ylimääräistä vastusta.

Rieju sähköpyörät 2022

Espanjalainen Rieju aloitti toimintansa 1934 valmistamalla polkupyörän tarvikkeita, jonka jälkeen merkki on tullut tutuksi ympäri Eurooppaa kilpailukykyisistä mopoista, moottoripyöristä ja skoottereistaan.

Vuonna 2015 Rieju toi markkinoille uuden sähköpyörämalliston täydentämään yhtiön laajaa polttomoottori- kuin sähköajoneuvojen valikoimaa.

Vallitsevan koronapandemian johdosta polkupyörän ja sähköpyörän komponenttien toimitusviiveet aiheuttavat saatavuusongelmia ympäri maailmaa. Esimerkiksi sähkömaastopyörien saatavuus vuonna 2022 tulee olemaan haaste.

Rieju pystyy toimittamaan Suomeen tänä vuonna kahta sähköpyörämallia:

Rieju MRT Cross 3, koot M ja L

Rieju MRT Cross 3 -sähkömaastopyörä | Maahantuonti ja myynti | Masco Oy

 • Bosch Performance CX Gen 4 -moottori
 • Bosch PowerTube 500 Wh -akku
 • Bosch Display Purion -näyttö
 • Suntour XCM 100 mm -keula
 • Shimano BR-MT420, 4-mäntä -jarrut
 • Shimano Deore -vaihteet
 • Eturengas 29” / Takarengas 27,5”

Rieju RS4 Trekking, koot M ja L

Rieju RS4 Trekking -sähköretkipyörä | Maahantuonti ja myynti | Masco Oy

 • Bosch Active Line 40 Nm
 • Bosch Powertube 500 Wh
 • Bosch Display Intuvia
 • Shimano hydrauliset levyjarrut
 • Shimano Altus 9-vaihdetta
 • Lokasuojat, tarakka ja valot

Tervetuloa koeajamaan sähköpyörä!

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa sähköpyöräilyyn liittyvissä kysymyksissä.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4 / 5. Äänimäärä: 1

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?


ASIAKASPALVELU

09-2790 880 | info@masco.fi


Rompetori – alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita 50-80% alennuksella

Rompetori Järvenpäässä: Kymco, Briggs & Stratton, Erde alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita todella edulliseen hintaan: 50% jopa 80% alennuksella.

Tule tekemään huippu-edullisia löytöjä Masco Oy:n rompetorille.

 • Briggs&Stratton ruohonleikkurin osia
 • Kymco varaosia
 • Erde peräkärryn osia
 • Paljon muuta

Tervetuloa penkomaan!

Masco Oy
Yrittäjänkatu 9
04440 Järvenpää

Kymcon varaosavaraston poistomyynti

Meillä on varastossa tuhansia Kymcon alkuperäisiä varaosia, jotka myymme nyt poistohintaan 70% alennuksella.

Tutustu myös Kymco-varaosiin täällä.

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita tuotemerkeillä Kymco, Briggs&Stratton, Erde, Texas | Masco Oy Järvenpää

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä Briggs&Stratton ruohonleikkurin varaosia poistohintaan | Masco Oy Järvenpää

Rompetorilla Briggs & Stratton -ruohonleikkurin alkuperäisiä varaosia. Briggs & Stratton on amerikkalainen yritys, joka valmistaa ilmajäähdytteisiä bensiinimoottoreita muun muassa ruohonleikkureihin, painepesureihin ja aggregaatteihin.

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita tuotemerkeillä Kymco, Briggs&Stratton, Erde, Texas | Masco Oy Järvenpää

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita tuotemerkeillä Kymco, Briggs&Stratton, Erde, Texas | Masco Oy Järvenpää

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita tuotemerkeillä Kymco, Briggs&Stratton, Erde, Texas | Masco Oy Järvenpää

Rompetorilla myytävänä alkuperäisiä varaosia, koneita ja tarvikkeita tuotemerkeillä Kymco, Briggs&Stratton, Erde, Texas | Masco Oy Järvenpää

Erde-peräkärryn varaosia ja tarvikkeita: ajoramppeja, pyöräkouruja, kärryn laitoja, renkaita…

 

Isänpäivän Haalarihulinat 11.-12.11.

Torstai-perjantai 11.-12.11.2021 klo 9-17. Mascon myymälä, Yrittäjänkatu 9, 04440 Järvenpää.

Isänpäivän Haalarihulinat on kaksipäiväinen ostostapahtuma Masco Oy:n myymälässä Järvenpään Nummenkylässä.

 • TARJOUKSIA eri tuoreryhmissä
 • TYÖHAALARIT kaupan päälle (200 kpl erä, eri kokoja)
 • SÄHKÖPYÖRIEN koeajo
 • KAHVITARJOILU

Tapahtumasta löydät tarjouksia ja lahjavinkkejä autoilevalle isälle, pyöräilevälle isälle ja tee-se-itse isälle.

Koeaja sähköpyörä ja hörppää kahvit päälle.

HULINAPÄIVÄN TARJOUKSET -30% (voimassa to-pe 11.-12.11. myymässä)

Formula 1 Pyyhkijänsulat, eri kokoja

Isänpäivän Haalarihulinat Mascon myymälässä, yrittäjänkatu 9, Järvenpää. Tarjoukset pyyhkijänsulat, polttimot ja pyöräilyvalot -30%

Erinomainen suorituskyky aerodynaamisen nopean spoilerin ansiosta. Erittäin hiljainen pyyhkäisy. Korkean teknologian materiaalit kestävät jopa 40% pidempään.

Formula 1 Polttimot ja merkkivalot

Isänpäivän Haalarihulinat Mascon myymälässä, yrittäjänkatu 9, Järvenpää. Tarjoukset pyyhkijänsulat, polttimot ja pyöräilyvalot -30%

Tehokas ja kestävä polttimo maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ihanteellinen ratkaisu ammattikäyttöön ja paljon ajavalle.

FISCHER Pyöräilyvalot

Isänpäivän Haalarihulinat Mascon myymälässä, yrittäjänkatu 9, Järvenpää. Tarjoukset pyyhkijänsulat, polttimot ja pyöräilyvalot -30%

Tehokkaat LED etu-ja takavalot sekä valosarjat.

UNITEC WiFi Älylamput

Isänpäivän Haalarihulinat Mascon myymälässä, yrittäjänkatu 9, Järvenpää. Tarjoukset pyyhkijänsulat, polttimot ja pyöräilyvalot -30%

Lisää tunnelmaa ja käytännöllisyyttä kotiin älykkäällä WiFi LED -lampulla.

HUOM! Tarjoamme työhaalarit KAUPAN PÄÄLLE (200 kpl erä eri kokoja).

Tervetuloa haalarihulinoille!

Alensimme verkkokaupan toimituskuluja

Hyviä uutisia – laskimme verkkokaupan toimituskuluja, joten ostaminen masco.fi -verkkokaupasta on nyt entistäkin edullisempaa.

Tässä artikkelissa käsitellään: Toimitustavat ja maksut, toimitusaika, palautusoikeudet ja maksutavat.

>> POSTIPAKETTI 4,90€ / lähetys

Käytämme toimituksiin pääsääntöisesti Suomen kattavinta, Postin noutopisteverkostoa, joka on perillä pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Seinäjoella, Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa paketteja jaetaan myös lauantaisin.

Postipaketti toimitetaan lähimpään pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen. KATSO lähin Postin palvelupiste.

>> ILMAINEN TOIMITUS

Tarjoamme ilmaisen toimituksen yli 50€ tilauksiin. Koskee ainoastaan postipaketteja, ei rahtia.

>> RAHTI 35 € / lähetys

Yli 30 kg painavat ja yli 1,2 metriä pitkät lähetykset toimitetaan DB Schenkerin rahtina.

>> NOPEA TOIMITUS

Kaikki tuotteemme sijaitsevat omassa varastossa ja lähtevät nopeasti liikkeelle. Kun teet tilauksen arkipäivänä ennen klo 12, toimitus lähtee matkaan samana päivänä. Tavanomaisesti tuotteet ovat perillä 2-3 päivän kuluttua tilaushetkestä.

Lue tarkemmat toimitusehdot.

>> ILMAINEN PALAUTUS

Verkkokaupasta tehdyn ostoksen saa kuluttajasuojalain mukaisesti perua 14 päivän kuluessa. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita.
Lue tarkemmat palautusohjeet.

>> MAKSUTAVAT

Voit valita maksutavan seuraavista vaihtoehdoista:

 • Kortit: MobilePay, Visa, Mastercard, American Express
 • Verkkomaksut: OP, Nordea, Danske Bank, S-Pankki, Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, OmaSp, Ålandsbanken.

Tervetuloa verkko-ostoksille!

Terveisin Ville@Masco

Suositellut tuoteryhmät:

Tutustu tuotteisiin Mascon verkkokaupassa

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4.5 / 5. Äänimäärä: 4

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

Mikä on älykäs koti ja mitkä ovat sen edut?

Lukuaika 5 min.

Älykkäässä kodissa eri laitteet yhdistetään verkkoon siten, että ne voivat kommunikoida keskenään milloin tahansa ja erityisesti silloin kun sinä haluat. Laite voi olla esimerkiksi kahvinkeitin, lamppu tai valvontakamera.

Verkossa olevia laitteita ohjataan yksinkertaisella sovelluksella tai äänikomennolla – kätevästi sohvalta.
Voit esimerkiksi himmentää valoja, nostaa huoneen lämpötilaa ulkolämpötilan mukaan tai valvoa kiinteistöä ja vastaanottaa ilmoituksia tapahtumista puhelimeen.

Älykodin järjestelmä lisää mukavuutta jokapäiväiseen elämään. Toisin sanoen, automatisoimalla aikaa vievät päivittäiset rutiinit, helpotat elämää, lisäät turvallisuutta ja saat enemmän vapaa-aikaa.

Mikä on älykäs koti, miten se toimii ja mitkä ovat sen edut? | Masco Oy Järvenpää

Miten älykäs koti toimii?

Erilaiset kodinkoneet ovat vuorovaikutuksessa antureiden kanssa, jotka tunnistavat tiettyjä ympäristön ärsykkeitä, kuten liikkeitä tai lämpötilaa ja ilmoittavat siitä keskusohjauselementille( keskitin, silta tai yhdyskäytävä). Tämä käynnistää yhden tai useamman toiminnon, jotka sinä olet etukäteen ohjelmoinut tapahtuvaksi.

Esimerkki: Ulkokamera tunnistaa liikkeen ja ilmoittaa siitä ohjauskeskukselle. Tämä tietää aiemmin luodun toiminnon kautta, että sen pitää aktivoida ulkovalaistus ja lähettää ilmoitus älypuhelimeesi. Tällä tavalla voit hallita, kuka on juuri saapunut kiinteistöösi, ja myös estää kutsumattomia vieraita.

Miten WiFi Älykodin järjestelmä toimii? | Masco Oy

Miksi UNITEC® WiFi?

Meille on erityisen tärkeää, että Älykoti – Smart Home -tuotteemme ovat helppoja asentaa ja käyttää. UNITEC:n WiFi-tuotteet eivät vaadi kallista yhdyskäytävää, vaan ne ovat suoraan yhteydessä langattomaan WLAN-verkkoon.

Kutakin verkkoon yhdistettyä laitetta voidaan käyttää erikseen tai yhdistää muihin Smart Life -laitteiden kanssa. Jos käytössäsi on ääniohjaussovellus Amazon Alexa tai Google Assistant, voit ohjata laitteita puhumalla niille.

Olitpa aloittelija tai älykkään kodin asiantuntija – UNITEC:in avulla voit tehdä elämästäsi älykkään muutamassa sekunnissa ja vain muutamassa vaiheessa.

Ohjaa WiFi Älykodin laitteita äänelläsi | Google Assistant, Alexa | Masco Oy

Todistettu sovellus

Kaikkia UNITEC WiFi-tuotteita ohjataan Tuya Smart -sovelluksella. Tämä on yksi maailman johtavista älykkään kodin alustoista.

Tuya tukee yli 230 000 järjestelmä-asiakasta erilaisilla toimialoilla yli 220:ssä maassa. Tämä tarkoittaa, että yli 100 miljoonaa älylaitetta on jo aktivoitu Tuya smart -sovellukseen maailmanlaajuisesti. Tuya toimii kansainvälisesti ja sen pääkonttorit sijaitsevat Yhdysvalloissa, Saksassa, Intiassa, Japanissa ja Kiinassa.

Säännöllinen huolto, päivitykset ja virheenkorjaukset ovat vakiona Tuyan järjestelmässä. Lisäksi pilvipalvelu käyttää korkealaatuista salaustekniikkaa (GDPR-sertifiointi) taatakseen asiakkaidensa tietoturvan.

 • 5000000 + latausta Google Play -kaupassa.
 • Arvostelu: 4.6/5 tähteä Applen App Storessa.
 • Sijalla 27 App Storen Lifestyle kategoriassa.
 • 4 parhaan sovelluksen joukossa (Amazonin Alexa App).

Ohjaa WiFi Älykodin laitteita äänelläsi | Google Assistant, Alexa | Masco Oy

Helppo Plug & Play -asennus

Asennuksesta käyttöön helposti kolmella vaiheella:

 1. Lataa ilmainen Smart Life -sovellus Tuyalta
 2. Yhdistä laitteet omaan WLAN-reitittimeen
 3. Hallitse laitteita Tuya -sovelluksella (Googlen ja Amazonin ääniohjauksella)

Alue

Pistorasiat | Valaistus | Seuranta | Anturit | Asennus | Lämmityksen säätö

Pistorasioiden automaattinen vaihto, ajastettu valaistus talossa tai puutarhassa, kameravalvonta ja käytännölliset anturit – UNITEC ® tarjoaa sinulle täyden valikoiman älykkäitä tuotteita.

Käyttöalueet kattavat kaikki tärkeät alat, kuten mukavuuden, energiansäästön ja turvallisuuden.
Selaa vain verkkosivustoamme tai esitteemme ja saat alustavan yleiskatsauksen tuotevalikoimastamme.

Tutustu Älykodin tuotteisiin Mascon verkkokaupassa: www.masco.fi

 

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4.3 / 5. Äänimäärä: 4

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?


 

Fischer Leasing – näin hankit sähköpyörän työsuhdepyöräksi

Käytä hyväksesi verovapaa polkupyöräetu – hanki työsuhdepyöräksi sähköpyörä vaivattomalla leasing-sopimuksella. Säästä jopa satoja euroja sähköpyörän hinnasta.

Jos olet harkinnut sähköpyörän hankintaa, olet kiinnostunut terveellisestä, ekologisesta ja edullisesta tavasta liikkua – jatka lukemista.

Leasing on edullinen ja huoleton tapa saada käyttöön laadukas sähköpyörä. Etuun voidaan sisällyttää myös pyörän varusteita, vakuutuksen ja huoltopalvelun, joten pyörää ei tarvitse huoltaa itse.

Sen lisäksi että sähköpyöräily on terveellinen ja ympäristöystävällinen liikkumismuoto, on pyörä kaupungissa usein autoa nopeampi vaihtoehto, edullisuudesta puhumattakaan.

Kaiken kukkuraksi sähköpyöräily on yksinkertaisesti hauskaa.

Lue miksi työsuhdepyörän hankkiminen kannattaa ja miten edun saa käyttöönsä?

Lukuaika: 5-10 min

SISÄLTÖ

Mikä on Fischer Leasing?
Miksi työsuhdepyörä kannattaa?
Miten työnantaja hyötyy?
Näin se toimii
Kuinka paljon hyödyn veroedusta?

MIKÄ ON FISCHER LEASING?

Fischer Leasing sähköpyörän vuokrasopimus | Masco Oy

Fischer Leasing on sähköpyörän vuokrasopimus, jonka tekevät pyörän hankkiva yritys ja Svea rahoituslaitos (Svea Ekonomi AB, Y-tunnus 1774535-9, Kotipaikka Helsinki). Sopimuksen välittäjänä toimii pyörän myyjäliike Masco Oy.

Leasing sopimuksen ansiosta yrityksen työntekijällä on mahdollisuus verovapaaseen polkupyöräetuun, jonka arvo on enintään 1 200 tuloverovapaata euroa vuodessa.  Työnantaja voi pidättää pyörän kustannukset palkasta tai tarjota sen palkan päälle tulevana etuna.

Työsuhdepyörä tulee työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön työmatkoille ja vapaa-ajalle. Etuun voidaan sisällyttää myös pyörään kuuluvia varusteita sekä huolto- ja vakuutuspalveluita.

Täyden verohyödyn saavuttamiseksi leasing-sopimuksen kuukausimaksu voi olla enintään 100 e/kk.

Ylimenevästä osuudesta työntekijä ei saa verohyötyä, vaan maksaa kulut kokonaan omasta pussista.

Esimerkki: Jos työsuhdesähköpyörän hinta varusteineen ja palveluineen on 3 600 euroa, täyteen verohyötyyn / 100 euron kuukausierään päästään 36 kk leasing-sopimuksella.

Leasing-sopimuksen päätyttyä työnantaja tai työntekijä voi lunastaa pyörän omaksi. Lunastushinta on tyypillisesti sopimuskauden pituudesta riippuen 5-20 %.

MIKSI TYÖSUHDEPYÖRÄ KANNATTAA?

Sähköpyörä on autoa edullisempi, terveellinen ja ekologinen vaihtoehto. Kaupungissa sähköpyörä on jopa autoa nopeampi liikkumismuoto ja julkisiin kulkuneuvoihin verrattuna joustava.

Fischer sähköpyörät maahantuonti ja jälleenmyynti | Masco Oy Järvenpää | masco.fi

Työsuhdepyörä on edullinen, helppo ja huoleton tapa saada käyttöön laadukas sähköpyörä.

 • Etuun voidaan sisällyttää myös pyörän varusteita sekä huolto-, ja vakuutuspalveluita
 • Työsuhdepyörää vaivaton, eikä sitä tarvitse huoltaa itse
 • Pyöräily kohottaa kuntoa, edistää terveyttä ja auttaa jaksamaan paremmin
 • Mahdollisuus lunastaa pyörä itsellesi sopimuskauden päätyttyä

Miten työnantaja hyötyy työsuhdepyörästä?

 • Hyvä keino palkita ja kannustaa työntekijöitä liikkumaan enemmän
 • Säännöllisesti pyöräilevä työntekijä voi paremmin ja tekee parempaa tulosta
 • Vähentää sairauspoissaoloista ja työkyvyttömyyseläkkeestä aiheutuvia kustannuksia
 • Hyvinvoiva työntekijä jaksaa työelämässä kauemmin
 • Autoille varattujen parkkipaikkojen tarve vähenee
 • Työsuhdepyörän osalta ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja
 • Leasing-sopimuksella hankittu pyörä on lähes vaivaton
 • Aiheutuneet kulut voi vähentää yhteisöverotuksessa
 • Konkreettinen tapa osallistua ilmastotalkoisiin

Fischer Viator 5-sähköpyörä retkille ja kaupunkiin | Masco Järvenpää | masco.fia-011

NÄIN SE TOIMII

1. Työnantajan suostumus

Leasing-sopimuksen tekeminen ja pyöräedun saaminen edellyttää työnantajan suostumusta. Kannattaa olla aktiivinen ja vinkata mahdollisuudesta esimerkiksi esimiehelle. Keskustelkaa asiasta, valmistaudu perustelemaan kantasi.

2. Tutustu valikoimaan

Kun saat hyväksynnän työsuhdepyörän hankkimiseen, voit alkaa etsimään itsellesi sopivaa sähköpyörää tutustumalla sähköpyörävalikoimaan Mascon verkkokaupassa.

3. Koeaja työsuhdepyörä

Parhaiten asia etenee, kun tulet Järvenpään myymäläämme, osoitteeseen Yrittäjänkatu 9. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa kaikessa sähköpyöriin liittyvissä kysymyksissä, ja voit rauhassa tutustua tarkemmin tarjolla oleviin sähköpyöriin.

4. Rahoitushakemus

Kun sopiva sähköpyörä löytyy, katsotaan mukaan tarvittavat lisävarusteet, kuten kypärä, lukko, lokasuojat, nastarenkaat ja valot. Myös huolto- ja korjauspalvelu sekä varkausvakuutus voidaan halutessa liittää pyöräedun piiriin.

Tämän jälkeen myyjä täyttää sähköisen rahoitushakemuksen asiakkaan antamien tietojen perusteella.

Tässä vaiheessa tarvitaan:

1. Työnantajan suullinen tai kirjallinen suostumus sopimuksen tekemiseen.
2. Suomalainen ajokortti, henkilökortti tai passi henkilöllisyyden todistamiseen.
3. Työnantajayrityksen nimi ja y-tunnus sekä nimenkirjoittajan yhteystiedot sopimuksen hyväksymistä varten.

Rahoitushakemus sisältää tietoja rahoituksen kohteena olevasta pyörästä, sen hankkivasta yrityksestä ja sen käyttöön saavasta työntekijästä. Hakemuksen tietojen perusteella luodaan tuleva leasing-vuokrasopimus.

5. Sopimuksen hyväksyminen

Kun rahoitushakemus on hyväksytty, se lähetetään yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaavalle edustajalle, joka voi hyväksyä sopimuksen sähköisellä allekirjoituksella.

Tämän jälkeen pyörä voidaan luovuttaa käyttäjälle.

Fischer Terra 5.0i sähköpyörä-hybridi | Masco Järvenpää | masco.fi

Verovapaa polkupyöräetu on siis enimmillään 1 200 euroa vuodessa eli 100 euroa kuukaudessa. Täyden verohyödyn saavuttamiseksi leasing-sopimuksen kuukausimaksu voi olla enintään 100 e/kk.
Ylimenevästä osuudesta työntekijä ei saa verohyötyä, vaan maksaa kulut omasta pussista.

Esimerkki: Jos työsuhdesähköpyörän hinta varusteineen ja palveluineen on 3 600 euroa, täyteen verohyötyyn / 100 euron kuukausierään päästään 36 kk leasing-sopimuksella.

KUINKA PALJON VEROETU ON EUROISSA?

Veroedun määrään vaikuttaa muun muassa hankittavan sähköpyörän hinta, edun saajan tulot ja veroprosentti sekä se, vähennetäänkö etuus palkasta vai tuleeko se palkan päälle.

Kärjistetysti voidaan sanoa, että mitä suuremmat tulot ja kalliimpi työsuhdepyörän, sitä suurempi hyöty.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten keskipalkka on 3 140 euroa kuussa, ja jos sillä tulolla täysi pyöräetu pudottaisi veromäärää yli 400 euroa vuodessa. Kun summan vähentää 1 200 euron vuotuisesta edun maksimimäärästä, jää pyörälle hintaa alle 800 euroa. Arviossa ei ole otettu huomioon muita mahdollisia etuja.

Lisätietoja työsuhdepyörän verotuksesta ja veroedusta:

Hankkisinko työsuhdepyörän – miten pyöräetua verotetaan? (Taloustieto)

Voit saada jopa 3600 euron työsuhdepyörän verovapaasti (Iltalehti)

Masco Oy Järvenpää tarjoaa sähköpyörän leasing-vuokrasopimuksia yrityksille ja niiden työntekijöille.

Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy lisää työsuhdepyörän hankinnasta ja leasing-sopimuksista: Yhteystiedot

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Klikkaa tähteä ja arvostele!

Äänien keskiarvo: 4.5 / 5. Äänimäärä: 4

Ei vielä ääniä - ole ensimmäinen!

Koska artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen...

Auta muita löytämään artikkeli ja jaa se sosiaalisessa mediassa!

Pahoittelut ettei artikkeli ollut mielestäsi hyödyllinen...

Parannetaan artikkelia!

Tell us how we can improve this post?

maksutavat